Societat

mascotes

Aliança contra l'abandó de mascotes a Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega actualitzarà el cens municipal d'animals de companyia a través d'un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida i també el de Catalunya. El conveni permetrà posar al dia el percentatge d'animals identificats i censats, fet que contribuirà a lluitar més eficaçment contra l'abandonament de mascotes, segons fonts municipals.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, assegura: “Aquest compromís fomenta la tinença responsable d'animals de companyia i el benestar de les mascotes.” L'Ajuntament recorda que el cens possibilita la identificació del propietari i l'inici del procediment sancionador contra el responsable de l'abandonament. D'altra banda, també es millorarà el servei d'atenció als propietaris a l'hora de localitzar els seus animals de companyia perduts, robats o extraviats. A partir del conveni, el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya facilitarà a l'Ajuntament de Tàrrega l'accés a la base de dades de cens d'animals de companyia de l'AIAC, l'arxiu sanitari informatitzat on es recullen les dades de les identificacions que practiquen els veterinaris col·legiats, que inclou gossos, gats i fures. Per fer el seguiment del conveni, es constituirà una comissió entre representants de l'Ajuntament i dels dos col·legis de veterinaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia