Societat

judicial

denúncia per agressió

Denuncien un regidor de Mataró per una suposada agressió a un conserge

L'edil Esteve Martínez (ICV-EUiA) nega que li hagi provocat cap lesió

Els fets van tenir lloc durant l'ocupació de la Mar Nova a l'edifici dels serveis territorials

El conserge de l'edifici dels serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental del Departament Ensenyament ha denunciat el regidor d'ICV-EUiA de Mataró, Esteve Martínez, per una presumpta agressió. Els fets van tenir lloc el 16 de febrer passat durant l'ocupació de la seu mataronina per part de membres de la comunitat educativa de l'escola Mar Nova de Premià de Mar i de diversos activistes en defensa de l'educació pública per reclamar el no tancament del centre. Els suposats fets que denuncia el treballador s'haurien produït quan un grup format per més d'una desena de persones va intentar accedir a dins del recinte dels serveis territorials. “No hi va haver cap tipus d'agressió, ni amenaça, ni cops, vam limitar-nos a defensar pacíficament l'educació pública i en concret l'escola Mar Nova”, defensa Martínez, que confia que darrere d'aquesta denúncia no hi hagi cap intencionalitat política.

Segons l'escrit presentat pel conserge, que està en situació de baixa laboral, el regidor ecosocialistes hauria cridat “que ell era l'autoritat i que podia entrar allà on volgués” mentre donava una empenta al treballador amb la intenció d'apartar-lo de la porta i poder entrar a l'edifici. Com a conseqüència d'aquest episodi, l'home va anar a la mútua mèdica i allà li van diagnosticar que tenia ferides a les cervicals i una fissura en una de les costelles. Unes circumstàncies que va posar en coneixement del jutjat de guàrdia de Mataró.

ICV defensa el regidor

Des d'ICV a Mataró ja han manifestat que donen tot el suport al regidor Esteve Martínez. Tot i això, la formació creu que “resulta sospitós” que, de les desenes de persones que van participar en la mobilització del dia 16, “el treballador hagi denunciat únicament i exclusivament un regidor d'ICV-EUiA”. “Sabem que defensar l'educació pública no surt gratis, però no es poden judicialitzar de cap de les maneres les legítimes lluites socials i polítiques”, hi afegeixen els ecosocialistes. En aquest sentit, assenyalen que els Mossos d'Esquadra, que hi eren presents, no van aixecar cap acta. “Un fet que demostraria que el que va passar no tenia cap rellevància”, diu Martínez.

LA FRASE

No hi va haver ni agressió, ni amenaça, ni cops, i vam defensar pacíficament l'educació pública
Esteve Martínez
regidor d'ICV-EUiA A MATARÓ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia