Societat

municipal

serveis

S'omplen els locals del port d'Arenys i un farà banquets

B-takora, que va aixecar queixes de veïns de Canet perquè feia casaments a la platja, s'hi trasllada per obrir el 15 d'abril

El Club Nàutic d'Arenys és l'altre concessionari que hi instal·larà la base nàutica

Ports de la Generalitat ha adjudicat dos dels cinc locals que va construir a la zona de ponent del port amb l'objectiu de dinamitzar l'espai. El primer local que obrirà portes serà de l'empresa B-takora, que ja hi treballa per enllestir els 800 m² de l'establiment, dedicat a convencions i banquets, amb capacitat per a tres-centes persones. El seu propietari, Paulo Tella, donava per fet que la inauguració per a les parelles de nuvis que es volen casar aquest any es farà el pròxim 15 d'abril, coincidint amb l'inici de temporada.

Uns casaments que l'empresa feia fins ara en una guingueta del passeig de Canet, fet que l'estiu passat va aixecar queixes de veïns que denunciaven l'enrenou i l'ocupació de la platja. Ahir el responsable de l'empresa reconeixia que l'activitat es traslladarà i no té previst obrir a Canet, on li finalitzava la concessió. Segons explica l'empresari, les convencions es faran a l'interior del local però també es podrà ocupar espai de la platja, que en aquest tram és domini de Ports. Tot i especialitzar-se en banquets, el local obrirà tot l'any i estarà obert al públic com a restaurant.

Ports també ha donat l'altra concessió, també per vint anys, al Club Nàutic d'Arenys perquè hi instal·li una base nàutica. El president de l'entitat, Carles Ubach, es mostrava confiat que amb les instal·lacions a peu de platja que volen tenir a punt aquest estiu es farà més accessibles els esports nàutics. El local, d'uns 240 m², tindrà la mateixa superfície de terrassa i una zona de varada per a les embarcacions.

Pel que fa als tres locals restants, tres empreses han presentat sol·licituds, però encara queda documentació per complimentar. Un dels interessats és el mateix propietari del B-takora, que proposa ocupar el local del costat per fer un altre tipus d'oferta de restauració.

Concessió al Pòsit

A pocs metres dels nous locals, l'edifici de l'antic restaurant Pòsit dels Pescadors, que Ports va atorgar en concessió l'estiu del 2015 a la societat Valle Fiorita, continua tancat. Segons fonts de l'administració portuària, un cop s'han resolt els problemes legals per aclarir de qui eren els béns de l'interior del local, si de l'anterior propietari o dels treballadors, el nou concessionari ja ha començat les obres d'adequació.

Nous llums i càmeres

Ports de la Generalitat ha invertit prop d'un milió d'euros a construir els locals i ampliar el passeig al dic de ponent. A continuació va anunciar una inversió de 210.000 euros a la zona portuària per renovar l'enllumenat i la seguretat i facilitar així l'ús dels espais portuaris a la nit. Els treballs per canviar 200 punts de llum amb la nova tecnologia LED i instal·lar 32 càmeres de videovigilància amb fibra òptica van finalitzar a mitjan febrer.

LA XIFRA

972.000
És el cost de l'estructura dels cinc locals i el nou passeig més ample al costat del dic de ponent del port

LA DATA

15.04.17
Es farà la inauguració del primer local de la zona comercial del port, dedicat a convencions i convits


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia