Tallers per aprofitar aliments, a Mediona
L'Ajuntament de Mediona s'ha sumat durant els primers mesos de l'any a una campanya organitzada amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf de conscienciació de la població sobre la necessitat d'aprofitar el menjar que sobra, amb el títol Som gent de profit. Durant dos mesos, la població ha rebut informació a casa, s'han organitzat tallers de conserves (per aprofitar fruites i verdures) i les botigues d'alimentació i els restaurants adherits han informat els seus clients sobre les possibilitats i la necessitat de reaprofitar els aliments, per contribuir a l'estalvi col·lectiu.
L'objectiu de la campanya és reduir la quantitat d'aliments aprofitables que es llencen a les escombraries, i conscienciar la població del cost que suposa per a qui compra els aliments, però també per al medi ambient, i per la inversió que obliguen a fer en la gestió de residus.
La campanya va començar el 17 de gener i va permetre difondre consells de comportament a l'hora de decidir què comprar, com triar els aliments, i receptes de cuina per reaprofitar allò que ja tenim a casa. També s'han fet tallers pràctics i s'han repartit bosses per normalitzar el fet d'endur-se les sobres en un restaurant, ja que aquest gest, a més de suposar un estalvi per al client, ajuda a reduir notablement la quantitat de residus diaris de l'establiment.