Societat

Violència masclista

Concentració de rebuig per l'agressió sexual a una dona a Vilanova i la Geltrú

Tres joves van abusar d'una noia dimecres a la matinada a la plaça de la Vila, on s'havia fet un ball del Carnestoltes

L'entitat Bullanga Feminista denuncia dues agressions més al Garraf durant les festes

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest divendres al vespre a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú per denunciar l'agressió sexual soferta per una dona dimecres a la matinada a la capital del Garraf, durant la celebració del Carnestoltes.

La protesta ha estat convocada pel col·lectiu Bullanga Feminista sota el lema La plaça NO és nostra –un joc de paraules amb la crida que dona el tret de sortida a les batalles de caramels de les comparses vilanovines– per expressar el seu rebuig qualsevol agressió masclista i reclamar seguretat.

La concentració ha rebut el suport del consistori , que ha qualificat el succés de “fet aïllat”.

L'advocada Carla Vall ha explicat que l'agressió va tenir lloc la matinada de dimecres en una cantonada de la plaça de la Vila, després del ball del Vidalot. Els agressors són tres joves d'entre 20 i 25 que no anaven disfressats. Sospiten que els tres homes van actuar de forma “coordinada i planificada” i van esperar que una possible víctima estigués sola per fer-li tocaments i contactes sexuals contra la seva voluntat. Un d'ells va iniciar l'agressió i els altres dos s'hi van afegir posteriorment.

Una de les portaveus del col·lectiu, Marta Jofra, ha criticat en declaracions a Europa Press “la impunitat” que suposa que l'agressió es produís en un lloc tan cèntric i simbòlic com la plaça de la ciutat, durant una celebració que va ser multitudinària.

L'entitat ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per obtenir més dades que permetin localitzar els autors dels fets.

També apel·len a altres persones que hagin pogut ser víctimes perquè denunciïn i facin visibles els seus casos, ja que consideren que pot ser que no sigui una agressió aïllada. De fet, han revelat que a tota la comarca s'ha produït dues agressions més durant el Carnaval, una a Sitges i una altra a Vilanova.

Finalment, han instat les entitats que organitzen el Carnaval i el propi Ajuntament a implicar-se més en la lluita contra les agressions sexistes a través de la prevenció a través, per exemple, d'agents cívics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia