Societat

Violència masclista

Trenta-sis dones ateses el 2016 per violència masclista al SIAD

Trenta-sis dones tractades en el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) per violència masclista és el balanç del 2016 segons ha fet públic el Consell Comarcal del Maresme. El servei, que assessora tant legalment com psicològicament les ciutadanes de poblacions de menys de 20.000 habitants de la comarca, va atendre l'any passat 207 dones i 2 homes. El SIAD es presta directament des de les oficines que el Consell Comarcal té a la plaça Miquel Biada de Mataró, però els tècnics també es traslladen quinzenalment a Tordera i Arenys de Mar. El 18,6% de les persones ateses l'any passat eren veïnes d'Arenys de Mar i el 13,8% provenien de Tordera.

Durant el 2016, es van prestar 505 atencions jurídiques, psicològiques, de salut i per violència masclista a 207 dones i 2 homes. El 47,5% de les intervencions van ser d'assessorament jurídic relacionat principalment amb la custòdia dels fills, el divorci i incompliments de sentència; el 36,4% van ser assessoraments psicològics; el 0,99%, atencions relacionades amb la salut, i el 12,67%, intervencions directes per casos de violència masclista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia