Societat

Municipal

Montgat tindrà una escola nova a partir del curs vinent

El centre s'ubicarà a la parcel·la de la ronda Països Catalans que l'Ajuntament va cedir a Ensenyament el 2007

Començarà en mòduls i amb una sola línia, que s'anirà ampliant cada curs

Montgat tindrà una escola nova, la primera fase de la qual començarà a funcionar el curs vinent, 2017/18. Carmina Pinya, directora dels serveis territorials d'Ensenyament de la Generalitat; Rosa Funtané, alcaldessa de Montgat, i Montse Sanllehy, regidora coordinadora de l'àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament, van fer oficial l'anunci ahir al saló de plens del consistori, en un acte al qual van assistir representants de la Plataforma per una Escola Nova.

Segons van informar fonts municipals, durant els últims dies s'havien intensificat els contactes entre els serveis territorials d'Ensenyament i l'Ajuntament de Montgat, després que fa uns mesos aquest últim facilités les primeres dades sobre la previsió de creixement de la població de Montgat, tant pel que fa a l'estudi demogràfic del poble com al pla d'habitatge, amb l'objectiu de validar amb dades concretes la necessitat d'una escola nova al poble. Els serveis territorials d'Ensenyament van analitzar les dades i en van demanar de noves sobre qüestions com ara les dates d'entrega de certes promocions d'habitatge, que l'Ajuntament els va facilitar. Les converses entre les dues administracions van culminar amb l'anunci fet públic ahir.

L'escola nova de Montgat s'ubicarà a la ronda dels Països Catalans, a la parcel·la reservada per a equipaments que l'any 2007 ja es va posar a disposició de la Generalitat per a aquesta finalitat. Es tractarà d'una escola d'una línia que s'anirà ampliant progressivament, com ja va succeir en el seu moment amb l'escola Marina. Es començarà el curs 2017/18 amb unes instal·lacions provisionals, i paral·lelament s'encetaran els treballs en relació amb els projectes i tràmits per procedir a la construcció de les instal·lacions definitives. Com va passar amb l'escola Marina, al nou centre educatiu s'hi aniran obrint cursos a mesura que avanci la primera promoció.

LA DATA

09.2017
és quan està prevista
la posada en marxa de la nova escola, llargament reivindicada al municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.