Societat

Sardanisme

Figueres es proclama Capital de la Sardana 2017

Durant tot un any es faran nombrosos actes a la capital empordanesa i també a l'estranger

Coincideix amb la celebració del bicentenari del naixement del músic Pep Ventura

Un acte institucional al Teatre Jardí de Figueres i la descoberta d'una placa commemorativa a la plaça de l'Ajuntament de la ciutat i una ballada de sardanes amb la cobla Marinada van ser els fets que van servir ahir al matí per proclamar Figueres Capital de la Sardana del 2017, agafant el relleu de Mollerussa. Amb aquest nomenament, s'enceten nombrosos actes que fins al març del 2018 –quan es passarà el títol a Montblanc– se celebraran no només a Figueres, sinó també a fora de Catalunya i que coincideixen també amb els actes de celebració del bicentenari del naixement del músic sardanista Pep Ventura.

“És un dia històric per a Figueres perquè es fa justícia i reconeixement de la rellevància que hi ha tingut la sardana aquests darrers 200 anys”, va dir l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, durant el seu discurs, en què també va tenir paraules per destacar la importància de Pep Ventura: “La celebració és doble i és que celebrem també els 200 anys del naixement d'una figura tan transcendent com la de Pep Ventura”, hi va afegir. L'alcaldessa va recordar que, entre tots els actes que es faran durant aquest any, no només n'hi haurà a la capital de l'Alt Empordà, sinó que també s'exportarà la sardana amb esdeveniments a Andalusia, Romania o la República Txeca.

També el president de la Diputació, Pere Vila, va insistir en la necessitat de dedicar esforços “en temes culturals com aquest” i va recordar que la sardana “ens defineix com a poble”. També hi van intervenir la periodista Victòria Palma, que va fer el pregó, en què es destacava la història d'aquest ball, que en els seus orígens estava dominat per homes, i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rocabado, que va fer una crida a “adoptar eines” perquè la societat, i especialment els joves, recuperin valors col·lectius. Durant l'acte també es van fer públics els premis Capital de la Sardana 2017.

LA DATA

11.03.2017
Dia
en què Figueres es proclama Capital de la Sardana 2017 en un acte institucional al Teatre Jardí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia