SOCIETAT
Una nord-catalana guanya un trofeu internacional a París
Representava Catalunya als Jeunes Talents Escoffier de serveis de taula
Alumna de la Bressola abans de començar els estudis de servei en sala a Perpinyà i ara a Argelers, Elise Derrac ha estat seleccionada per representar Catalunya -de fet una delegació conjunta Catalunya-Rosselló-Auda- en les proves de servei en sala de restaurant dels Trofeus Escoffier .
Es tractava de la preparació d'un còctel, l'elaboració de tres saltimboques i una amanida, de servir un peix a taula entre altres proves pràctiques, com també d'una entrevista en anglès i una interrogació sobre cultura general així com la correcció d'errors en un menú. Competia contra candidats vinguts de França, Suïssa i Itàlia.
El jurat ha apreciat les tècniques durant els tallers del matí, i al migdia, el parament de la taula, decorada amb produccions dels tallers de vidre de Palau del Vidre, les esferes de xocolata amb vi de Banuyls i fetge gras, i la qualitat del servei rigorós acompanyat d'un somriure delicat i generós. Anava preparada i acompanyada del seu professor Carlos Marquès.
Entre els nombrosos premis regalats pels Deixebles d'Escoffier, que s'emporta l'Elise Derrac cal subratllar el partenariat a vida al qual s'ha compromès Denis Courtiade, director de sala del Plaza Athénée de París : “podrà comptar amb mi. L'aconsellaré i l'ajudaré tot al llarg de la seva carrera professional”. Algunes sol·licitacions de palaces parisencs ja li han arribat. PTA