Societat

festes i tradicions

la passió

La Passió de Cervera aixeca diumenge el teló amb moltes novetats

Enguany es commemoren els 540 anys de representacions i totes seran únicament en català

La Passió de Cervera es remunta a l'any 1477 i és l'única passió del món que conserva un text de 1534 en format íntegre escrit en català medieval antic. El Patronat de la Passió ha apostat fermament per fer de la Passió de Cervera un veritable retrobament amb el naixement i per això commemora aquests 540 anys de representació teatral amb diverses novetats i entrada gratuïta per a nens i nenes fins a dotze anys.

Aquesta temporada, que arrenca diumenge i en la qual es faran sis representacions, totes en llengua catalana, tindrà cares noves a l'escenari. Destaca la incorporació d'un nou Jesús (Xavier Lozano), de l'Espluga de Francolí, però la Passió d'enguany també tindrà unes noves Maria i Maria Magdalena i uns nous Herodes i sant Pere. En total l'espectacle aplegarà uns 350 col·laboradors voluntaris.

Amb el nou director d'actors, Emili Baldellou, professor de teatre de la Universitat de Lleida i l'escola de teatre de l'Escorxador, s'han treballat diferents escenes dels actors principals i s'ha fet un treball intensiu d'assaig dialèctic, corporal i posicionament actoral. Per tercera temporada, Jordi Purtí continua sent el director artístic de la Passió.

També és nou el ball que s'inclou en el quadre d'Herodes, interpretat per un grup de dansa de Cervera, que recull l'essència de l'època pel que fa a les tradicions de l'espectacle. La Passió incorpora enguany elements de cant vocal (dues mezzosopranos) i elements de percussió en diferents escenes.

També es pot veure aquesta temporada el treball acurat en il·luminació i l'inici del treball de restauració dels quadres pintats en tela i paper dels Germans Salvador, fets especialment per a l'espectacle i que constitueixen un element patrimonial de la figura escenogràfica catalana.

Més dades

Dies: 19 i 26 de març, i 2, 8, 14 i 22 d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.