Societat

fira de sant josep

Mollerussa obre la fira amb rècord d'expositors i d'espai

Fins diumenge, la capital del Pla d'Urgell acull la 145a edició de la Fira de Sant Josep

Amb 304 expositors directes i una superfície de 23.227 m

2

, s'incrementen un 7% i un 18% les xifres del 2016

De les fires que s'organitzen al mes de març, la de Sant Josep és la que té més renom en ser el punt de trobada i de referència per als sectors agrícola i ramader. La mostra de Mollerussa arriba aquest cap de setmana a la 145a edició amb rècord d'expositors –304– i de superfície ocupada –23.227 m

2
–. Aquestes dades suposen un destacat increment del 7% i del 18%, respectivament, en relació amb les xifres de l'any passat. Pel que fa a l'augment de firmes expositores, és al recinte exterior on és més notable, amb 149 expositors, que significa un 15% més que l'any passat (130) i, el que és més significatiu, la millor xifra de participació en aquest espai dels darrers quinze anys.

El recinte exterior, on s'exposa la maquinària agrícola i la industrial així com complements per a l'agricultura i la ramaderia, inclou enguany el 3r Saló del Tractor, amb 13 expositors, situat al camí de Belianes. Precisament, la celebració en aquesta edició d'aquest saló biennal, juntament amb la inscripció de més expositors de maquinària, i entre ells, alguns de procedents de França i Itàlia, ha obligat a expandir el recinte exterior cap a l'avinguda de la Pau fins a la cruïlla amb la ronda de Sant Pere.

L'alcalde de la capital del Pla d'Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha atribuït a una certa recuperació del sector agrari, a la consolidació en la fidelització dels expositors i a la capacitat de l'ens firal d'adaptar-se als canvis produïts en el món firal i el camp agrari, les raons d'aquests bons indicadors.

Solsona ha mostrat la seva satisfacció pel suport i la representació oficial un any més als actes de la fira, que enguany rebrà la visita de tres consellers més la del president de la Diputació de Lleida. La inauguració oficial es farà avui (11:30 h) i anirà a càrrec de la consellera de la Presidència, Neus Munté. Demà, dissabte, se celebrarà el Dia de la Comarca, amb una recepció dels alcaldes de la comarca, en un acte que estarà presidit pel conseller d'Interior, Jordi Jané, que també encapçalarà la Nit de l'Expositor. La cloenda de la mostra, diumenge (18 h), anirà a càrrec de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. Solsona espera, a més, la visita de representants polítics del país “a la fira de referència del sector agrari”.

Jornades tècniques

La 145a edició de la fira catalana de la maquinària agrícola inclourà un total de 14 jornades tècniques, amb la participació d'unes 1.500 persones. Una de les més concorregudes és la 16a Borsa Interpirinenca de Cereals, a la qual hi assisteixen uns 400 agents comercials. El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha destacat que està confirmada la presència de firmes procedents de diferents països com ara França, Suïssa i Ucraïna, així com dels Estats Units, i per primer cop de firmes argentines. En les jornades també s'abordaran qüestions com ara l'aprofitament del nitrogen dels purins, els regadius, l'agricultura de precisió i demostracions de maquinària.

Més informació

Del 17 al 19 (de 10 a 20 h). Entrada gratuïta

La part més lúdica de Sant Josep

M.J.R.

Un centenar d'atraccions complementàries animaran com cada any la Fira de Sant Josep. L'oferta lúdica es concentra a l'avinguda de la Fira, al costat del pavelló firal, i inclou prop de mig centenar d'atraccions, com ara llits elàstics, motos, pistes d'autos de xoc, toros mecànics i inflables, entre altres, a més d'una sínia.

Pel que fa a les casetes, n'hi ha una cinquantena entre tómboles, xurreries, de tir, de curses de camells, de pesca d'ànecs o la de videojocs. A més a més, també es podrà gaudir d'una desena de bars amb diferents varietats de menjar.

Així mateix, el carrer d'Arbeca i la plaça Major tornaran a ser l'espai per al mercadet amb l'objectiu de comunicar la zona del recinte firal amb el centre comercial de la ciutat. En aquest cas, el mercadet, que ja obrirà portes el dia 17, festa local amb motiu de Sant Josep, disposarà d'una quarantena de parades amb diferents productes d'artesania o roba, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia