Societat

Municipal

Els afectats per l'explosió de Premià, crítics amb l'Ajuntament

Entre d'altres coses, retreuen al consistori que se'ls reclamin els costos d'apuntalar l'edifici sinistrat just ara fa mig any

L'alcalde diu que en el cas que s'hagués de reclamar algun import ho farien a les asseguradores

L'explosió del 18 de setembre en un edifici de Premià de Mar porta pel camí de l'amargura la vintena de famílies del bloc sinistrat. La fragilitat de l'edifici fa avançar lentament les obres de rehabilitació i el calendari els angoixa. Les assegurances deixaran de pagar a l'octubre els pisos de lloguer on viuen la vintena de famílies afectades des de llavors i temen que les cobertures contractades no siguin suficients per fer front a tots els costos de reparació de l'edifici.

També retreuen a l'Ajuntament la gestió de les primeres setmanes i el fet que ara se'ls reclamin els costos d'apuntalar l'edifici. Diuen que no van ser consultats per fer aquestes obres i denuncien que es van produir robatoris a l'interior: “Ho hem perdut tot per la mala praxi de l'apuntalament”, diu la presidenta de l'associació de veïns, Irene Valero. Els afectats expliquen que el consistori va prendre el control de l'edifici des del mateix dia de l'explosió i fins a l'1 de desembre. Del que va passar durant aquest període, asseguren, no se'n fan responsables perquè no se'ls va consultar res. En aquest sentit, avisen que no pagaran els costos d'apuntalament de l'edifici que els reclamaria el consistori.

Per la seva banda, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), defensa la gestió feta des de l'Ajuntament: “Ho hem fet tan bé com hem pogut”, assegura. L'alcalde també subratlla que “en el cas que s'hagi de reclamar algun import, es farà a les companyies asseguradores”. En aquest sentit, Buch assenyala que “se segueixen els passos que marca la llei i l'ordenament jurídic com en tots els casos on s'utilitza diner públic”. Pel que fa als robatoris denunciats pels veïns, l'alcalde esperona els afectats a “denunciar aquests fets a la policia”, cosa que els veïns asseguren que ja han posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra.

Buch es mostra comprensiu amb l'enuig dels afectats i diu que “l'empatia amb ells no deixarà mai d'existir”. “Els farem costat en tot el que calgui, però entenc la situació en què es troben els veïns, que no és gens fàcil”, subratlla. Finalment l'alcalde indica que fa dues setmanes que personal de la Diputació es troba en situació “de vetllar per tot el procés de retorn”. L'explosió del pis de Premià de Mar va causar la mort a dues persones, setze van quedar ferides de diversa consideració i va caldre el posterior desallotjament de l'immoble, que va obligar 82 veïns a marxar de casa seva.

LA DATA

18.09.16
es produeix
l'explosió en un pis de la Gran Via de Premià de Mar amb el resultat de dos morts i diversos ferits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia