Societat

municipal

serveis

Balaguer dona un impuls a la creació d'un alberg juvenil

El consistori busca subvencions per agafar les regnes d'un projecte que ja es va intentar sense èxit fa tres anys

L'Ajuntament de Balaguer buscarà ajudes per habilitar un alberg de joventut municipal a la zona de l'antic Molí de l'Esquerrà, un projecte que es va intentar impulsar fa tres anys a través d'una iniciativa privada que finalment no va prosperar. Ara és el consistori qui vol tirar endavant el projecte sempre que pugui accedir a determinades subvencions per finançar-lo. L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, assegura que faran el primer pas per adequar l'edifici: “Ho farem en diferents fases perquè ara no tenim pressupost.”

El setembre de l'any passat el ple de l'Ajuntament va aprovar deixar sense efecte l'adjudicació a l'empresa Iniciatives Turístiques de la Noguera SL de la cessió de l'edifici del Molí de l'Esquerrà per a l'adequació i explotació com a alberg de joventut. “Volem un servei de qualitat, sense luxes, i que vagi molt lligat als serveis de l'entorn, com el restaurant i el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre”, assegurava Vidal, que descarta explotar l'espai amb treballadors propis.

En aquesta mateixa línia, el consistori traurà a concurs en els pròxims dies l'explotació del bar restaurant Tecsa, en un edifici adjacent a l'antic molí. El consistori està elaborant el plec de condicions i els pressupostos, i estudiant el que fa falta, i espera adjudicar-lo abans d'acabar l'any. Segons el mateix alcalde, “ja hi ha gent que s'ha interessat per obrir aquest servei en aquesta zona, on cada cop hi ha més serveis”.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Balaguer vol donar continuïtat a l'aposta turística per aquesta zona, on conflueixen el Centre d'Interpretació de l'Or i, pròximament, el bar restaurant que sortirà a licitació i el futur alberg juvenil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.