Societat

fira de l'esport

El Saló de l'Esport i Turisme de Lleida creix en expositors

Coincideix aquest cap de setmana amb la 15a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya

La mostra exhibeix la gran oferta de turisme actiu que es pot trobar a les comarques del Pirineu i del Pla de Lleida

La 4a edició del Saló de l'Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM) tindrà lloc aquest cap de setmana al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 70 expositors directes (10 més que l'edició anterior) i 25 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, tallers, curses i activitats exteriors i demostracions. A més, simultàniament, se celebrarà la 15a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya, amb la presència de 7 editorials.

En l'acte de presentació del saló, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, va destacar l'increment del nombre d'expositors i les activitats paral·leles que s'organitzen, com ara la Fira del Llibre, la Ciutat de Lleida-STM MTB Ultramarathon i la Cursa i la Caminada de la Boira STM. El paer en cap va posar en relleu: “Aquesta fira pretén arribar al màxim de gent que fa turisme familiar i de qualitat vinculat amb els espais naturals i els esports d'aventura, un turisme emergent i molt important a les nostres terres.”

Juan Antonio Serrano, organitzador del STM, va destacar que “enguany s'ha fet coincidir amb les fires Petitàlia i Mascota'm perquè totes tres disposen d'un públic familiar i això farà augmentar el nombre de visitants”. Serrano va remarcar la presència d'expositors com ara la Xarxa de Parcs Nacionals, Paradores de Turismo i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

La 15a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya reunirà la participació de 7 editorials, que són Aragón Tiene Talento, Desnivel-Matterfilm, Edicions Casablanca, Unió Excursionista de Catalunya, Editorial Piolet, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i l'Institut Geogràfic i Cartogràfic de Catalunya.

Quant a les activitats esportives, demà, dissabte, es disputarà la Ciutat de Lleida-STM MTB Ultramarathon, una prova de BTT de 124,5 km i 2.000 m de desnivell positiu, que transcorre pel Segrià i les Garrigues, i que és la primera prova del circuit de l'Open d'Espanya d'aquesta categoria. El mateix dissabte a la tarda tindrà lloc la Cursa de la Boira STM Infantil, i diumenge al matí, la Cursa de la Boira STM i la Caminada Popular STM, amb un recorregut planer per la ciutat de Lleida de 10,44 km.

L'acte d'inauguració de la 4a edició del Saló de l'Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya tindrà lloc dissabte, a les 11 del matí, al Pavelló 3 de Fira de Lleida, i estarà presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.

El Saló

25 i 26 de març. De 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Entrada de matí o de tarda: 3 €. Dia sencer: 4 €. Menors de 6 anys, gratuït



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia