Societat

festes i tradicions

Premià de Mar posa en marxa el compte enrere

Dissabte se celebrarà la Festa dels 100 Dies, els que falten per a la festa major i, per tant, per a un nou Desembarcament Pirata

Amb ‘Ja falta menys', la vetllada s'allargarà amb bona música

Les previsions diuen que el 5 de juliol serà l'Eufòria, l'endemà el pregó i el Desembarcament Gran, el dia 7, el Desembarcament Petit i el Ball Tronera, el dissabte el Mercat d'Esclaus i la Revolta Premianenca, el correfoc, l'Atracabars i la Cursa a Pèl, el dia 9, les andròmines, els castells, el Quinto Pirata, el ball de gala i la Nit de Colles, i el dia 10 l'Ofici, l'Expulsió i els focs d'artifici. Per tant, aquest cap de setmana faltaran al voltant de cent dies perquè arrenqui la festa major i el Desembarcament Pirata d'aquest 2017 i els organitzadors hauran de començar a intensificar reunions i feina de preparació, també de les novetats i canvis que es volen fer. És per això que, com en els darrers cinc anys, la Comissió de Pirates i Premianencs i l'Ajuntament organitzen la Festa dels 100 Dies. “És una mena de tret de sortida que en els darrers anys ha anat madurant, l'any passat el vam dedicar a la inauguració de l'exposició commemorativa dels vint anys del Desembarcament i enguany estarà més centrat en la cultura popular i tallers infantils per a la mainada”, explica Maria Muñoz des de l'organització. La festa començarà a dos quarts de dotze del migdia a la plaça Rodoreda amb una cercavila de gegants, gegantons i capgrossos fins a la plaça dels Països Catalans, allí es farà una gimcana i jocs i a la una del migdia es farà la presentació de la mecànica per a la inscripció dels nens i nenes al Desembarcament Petit. “Substituïm les inscripcions via correu electrònic de l'any passat per un formulari que és bastant complex perquè s'han d'indicar molts aspectes, com l'edat, els actes en què es vol participar...”, avança Muñoz, que hi afegeix que “també volem explicar què és el Desembarcament Petit, com ha sorgit i la responsabilitat dels pares sobre la mainada que participa en aquests actes”. Aquells que no puguin assistir a la presentació, podran recuperar totes les indicacions en un vídeo que es penjarà a la pàgina web de l'entitat. La festa acabarà amb el lliurament de premis. Enguany es demana a la mainada que hi assisteixin vestits de pirates o de premianencs, i si ho fan s'emportaran regal.

D'altra banda, aquest dissabte també se celebrarà el Ja falta menys a Can Sanpere, en aquest cas organitzat exclusivament per part de la Comissió de Pirates i Premianencs. ‘Hem fet una crida a DJ a qui agradaria participar a la festa major, i farem una mena d'audició en directe dels preseleccionats”, diu Muñoz. S'han previst tres sessions adreçades a estils diversos, de dotze del migdia a tres de la tarda serà el vermut electrònic, de set a nou del vespre, el Remix Time, i a partir de les deu de la nit, l'Eufòria a Pèl.

Festa dels 100 Dies

Dia 25, a les 11.30 h

www.premiademar.org



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciència

Arrenca l’LCA Food Conference, un congrés mundial sobre la sostenibilitat ambiental dels aliments

Barcelona
educació

Els comuns esquiven ara parlar de la sisena hora i s’obren a altres “fórmules”

barcelona
salut

Eina per trobar l’antibiòtic idoni per a infeccions urinàries en 45 minuts

Barcelona

Neix una ‘spin-off’ gironina dedicada a l’assistència de processos aguts

GIRONA
educació

Salvador Illa inaugura el nou curs a l’escola Salvador Dalí de Figueres

FIGUERES
salut

A major contaminació de l’aire, més prescripció d’antibiòtics, segons un estudi

Barcelona

Inici de curs amb incertesa per si Educació traurà els mòduls de l’escola

CORNELLÀ DEL TERRI
educació

Tornada a l’escola: Arrenca el curs a infantil, primària, secundària i FP bàsica

barcelona

Català: despolititzar per créixer

Barcelona