Societat

Municipal

Els pirates desembarquen a Badalona

La XIX Festa Medieval inclou el primer Cicle de Pelis Pirates al Port

Una munió de pirates comandats pel sanguinari cabdill corsari Catxidiable tornen a atemorir pescadors i pagesos de la vila. La 19a edició de la Festa Medieval Pirates a Badalona concentra aquest cap de setmana i el següent els actes centrals d'una iniciativa de l'Associació Festa Medieval Sant Jordi, que aglutina la col·laboració d'un centenar d'entitats i de l'Ajuntament.

El primer cap de setmana hi ha una primera proposta d'activitats al Front Marítim tocant al Port, lligades amb els pirates i amb les activitats d'acostament dels corsaris a Badalona. Per al cap de setmana següent les activitats es traslladen a la platja dels Pescadors i al voltant de la masia de Can Canyadó, identificada amb la fugida dels vilatans, pescadors i camperols cap a zones protegides.

Com a novetat, destaca enguany el I Cicle de Pelis Pirates al Port, que projecta clàssics del gènere fins demà. “La intenció és consolidar els actes ja programats i sumar en cada edició propostes de caire cultural i lúdic”, expliquen fonts municipals. Destaquen també els tallers de disfresses, els mercats, tornejos de bitlles, estels, correfocs, l'espectacle pirotècnic, la gresca al Port, contacontes a bord del Ciutat Badalona i les sortides amb el quetx durant aquest cap de setmana.

La festa

Dies 31 de març i 1 i 2 d'abril, al Front Marítim i al Port. Dies 8 i 9 d'abril, a la platja dels Pescadors i a Can Canyadó.

Palau-solità, un autèntic poblat medieval

M.J.R.

El castell de Plegamans, envoltat de jardins amb parterres, places i camins, torna a ser aquest cap de setmana l'escenari del mercat medieval i artesanal que se celebra a Palau-solità i Plegamans. Espectacles itinerants, de lluita, de foc i de pirotècnia, cercaviles musicals, d'altres de faquirs, animació infantil, contacontes i dansa oriental, entre altres activitats, s'aniran succeint demà i diumenge. A més, durant tot el cap de setmana, el visitant podrà gaudir del campament de recreació al castell, de la zona d'activitats infantils a Can Linares, d'espectacles de lluites i torneig amb cavalls, de representació de la vida a l'edat mitjana i d'exhibició d'oficis antics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.