Societat

Festes i tradicions

Lleida enceta la Setmana Santa amb un programa d'actes unificat

Enguany i per primer cop, les processons dels Dolors i la del Silenci faran el mateix recorregut

Lleida es prepara per celebrar la Setmana Santa amb un programa unitari d'actes organitzat per diverses entitats de la ciutat. La celebració, que inclou tant elements de caire religiós com de cultura popular, s'obre a la ciutadania i dissabte passat ja va donar el tret de sortida amb la presentació del cartell, que enguany és obra del fotògraf Toni Alcántara. Com a novetats, el pregó d'aquest diumenge ha estat organitzat conjuntament per les dues congregacions (la dels Dolors i la de la Sang), i la posterior representació de La Moixiganga, a càrrec de l'esbart dansaire Sícoris Ciutat de Lleida, inclourà la participació per primer cop de nois i noies. Un altre aspecte que cal destacar és que les processons dels Dolors i del Silenci faran el mateix recorregut. El prior Fernando Gracia ha revelat que la reverència del pas de la Somereta a la Verge a la Mare de Déu dels Dolors es farà al carrer de la Vila de Foix, encarat a la Catedral Nova, per continuar el recorregut fins a l'Oratori, al carrer Cavallers.

Fins que arribin les processons més multitudinàries (les del diumenge de Rams i Divendres Sant), tots els diumenges de Quaresma, a 2/4 de 7 de la tarda, hi haurà el Via Crucis de Penitència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia