Societat

La processó de Setmana Santa afegeix una coral

Presenten els actes de Setmana Santa del 2017 a Girona, que incorpora com a novetat la participació de la Coral Vergelitana en la processó de Divendres Sant

La participació de la Coral Vergelitana, de Verges, en la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant és una de les novetats que enguany s'han presentat dins els actes de celebració de la Setmana Santa a Girona. Aquesta coral, que efectuarà tres parades durant la processó i una quarta al final, a la catedral, interpretarà fragments de l'Stabat Mater i amb la seva incorporació es pretén “obrir” en aquest cas la processó, però també tota la resta d'actes organitzats durant aquests dies, a un ventall més ampli de la població, segons va explicar ahir la presidenta de la Junta de Confraries de Setmana Santa de Girona, Maria Rosa Domingo. Una altra de les novetats és també la incorporació d'una banda de percussió en la mateixa processó de Divendres Sant en la qual enguany participen unes 1.400 persones. També es va destacar la presència de l'exposició Exposanta 2017, que del 9 al 13 d'abril es podrà visitar a l'església de la Mare de Déu dels Dolors, i l'exposició de l'església de Sant Lluc, que s'allargarà fins al 14 d'abril al Castrum dels Manaies.

Pendonista d'honor

Els organitzadors també van anunciar que la pregonera d'enguany donarà lectura del pregó el 6 d'abril i que aquesta és la presidenta de Càritas Diocesana a Girona, Dolors Puigdevall. Així mateix, es va recordar que el pendonista d'honor dels Manaies d'aquesta Setmana Santa és Pere Ordis Dalmau.

Els actes de la Setmana Santa 2017 van ser presentats ahir a l'ajuntament de Girona, amb la presència de la regidora de Dinamització del Territori de Girona, Eva Palau, que va destacar que el “període de Setmana Santa” a Girona “reflecteix la unió de la part més tradicional amb el vessant més religiós” i “mostra la cultura oberta que caracteritza la ciutat”.

LA FRASE

Volem obrir-nos a la ciutat també durant la Quaresma i la resta de l'any
Maria Rosa Domingo
presidenta de la junta de confraries de setmana santa de girona

La processó, l'acte central

L'acte central de Setmana Santa a Girona és la processó del Sant Enterrament. La sortida es farà des de la catedral el divendres 14 d'abril a les 21 h i acabarà al mateix punt a les 23 h, aproximadament. Tal com ja va succeir l'any passat, la processó desfilarà per la plaça de Sant Feliu, el carrer de les Ballesteries, el de l'Argenteria, la rambla de la Llibertat, el pont de Pedra, el carrer Nou, l'avinguda de Sant Francesc i la plaça de Catalunya, i tornarà pel carrer de l'Albereda, el dels Ciutadans, el de la Cort Reial, el de les Ballesteries, la plaça de Sant Feliu i la catedral. A més de la coral de Verges i del grup de timbalers, també hi haurà dues tarimes d'observació habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. Un d'aquests punts estarà situat a la pujada de Sant Feliu i l'altre s'ubicarà a l'entrada de l'ajuntament. La Setmana Santa inclourà altres activitats complementàries en les quals la música tindrà un paper destacat amb concerts en esglésies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.