Societat

noves tecnologies

La Mollerussa Drone Party té la continuïtat garantida

L'organització destaca que l'esdeveniment ha mantingut la “qualitat” tot i haver augmentat la participació i el circuit de curses

Hi ha bona afluència de visitants als tallers i a les classes magistrals

Les portes de la segona edició de la Mollerussa Drone Party es van tancar diumenge amb un balanç positiu que fa que el certamen tingui garantida la continuïtat de cara a l'any que ve. L'organització ha destacat que tot i haver-ne ampliat el circuit –a dos pavellons del recinte firal– i el nombre de participants, que ha arribat als 140 –amb relació als 90 de la primera edició–, s'hi ha mantingut la “qualitat”.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va dir ahir que l'èxit d'aquest esdeveniment fa que la ciutat es posicioni en aquest àmbit. “La gent que és d'aquest sector ens veu com un bon lloc per poder-hi competir i provar-hi els drons”.

Per la seva banda, Jordi Múrcia i Dani Sáez, de Drones de Carreras –empresa coorganitzadora del certamen– van afirmar que els pilots participants n'havien quedat satisfets. En aquest sentit, van explicar que les millores que s'han fet en el sistema de vídeo que els permet veure el vol del dron en temps real han servit perquè poguessin pilotar millor.

En el marc de la Mollerussa Drone Party també han organitzat una vintena de tallers i classes magistrals per als participants i visitants del saló. També hi han acudit mitja dotzena d'empreses vinculades a aquest sector. Pel director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, tot plegat ha estat un bon complement de l'esdeveniment.

Els 140 pilots participants, procedents de diferents punts de l'Estat espanyol i francès, han disputat de vuit en vuit les fases classificatòries dutes a terme durant el cap de setmana. El fet que tot plegat s'hagi disputat durant 48 hores ininterrompudes fa de la Mollerussa Drone Party un esdeveniment únic al món d'aquestes característiques.

“L'any passat érem bastant nous i el circuit era un vuit i ja se'ns feia petit i aquest any, que s'ha ampliat, ens ho hem passat pipa”, va explicar un dels participants, Xavi Ermengol, vingut de Palau-solità i Plegamans. Per José Peñaronda, de Múrcia, la Drone Party “no arriba a ser una cursa, sinó que és un esdeveniment on tots som amics i on venim a gaudir i hi ha un ambient perfecte”.

D'altra banda, el públic visitant ha pogut seguir la competició mitjançant unes pantalles on s'ha pogut veure, en temps real, el vol del dron de cadascun dels pilots participants, a més de la classificació i el temps que han trigat a fer les cinc voltes al circuit. A més, el certamen també ha destinat un espai per al vol lliure.

La iniciativa de la Mollerussa Drone Party va sorgir l'any passat amb l'objectiu de donar protagonisme a aquest sector. Anteriorment, ja havia format part de la Mollerussa Lan Party i, de fet, l'associació que du a terme aquest certamen informàtic també participa, amb la Fira de Mollerussa, en l'organització d'aquest esdeveniment. La seva repercussió a la ciutat s'ha fet notar durant tot el cap de setmana, sobretot, als diversos comerços i negocis de restauració que hi ha als voltants del recinte firal de la capital del Pla d'Urgell.

LA XIFRA

140
pilots de drons de diversos punts de l'Estat espanyol i francès són els que han participat a la 2a Mollerussa Drone Party.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia