Societat

municipal

urbanisme

Tarragona farà un concurs per definir un espai sobre recerca al Banc d'Espanya

La iniciativa es farà en associació amb tres centres d'investigació de la ciutat

Els jardins es remodelaran enguany i podran obrir-se al públic

Passos endavant, tot i que encara tímids, per poder reobrir l'edifici del Banc d'Espanya (tancat des de finals del 2003) amb un nou ús obert a la ciutadania. El govern municipal va presentar ahir als diferents grups municipals i veïns del centre la seva nova proposta (ja apuntada el setembre passat): la creació d'un espai per a la difusió de la recerca científica que es desenvolupa a la ciutat. Entre aquest any i el vinent, l'Ajuntament tirarà endavant un concurs d'idees per definir com s'estructurarà aquest projecte, el seu pressupost i les possibles fonts de finançament.

El nou projecte és fruit de l'aliança de l'Ajuntament amb tres centres de recerca: l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes), que actuaran com a proveïdors de coneixement, però no finançadors, del projecte. “Volem crear un espai de primer nivell que acosti la ciència a la ciutadania”, va subratllar el regidor encarregat del projecte, Francesc Roca. Tant ell com els directors dels centres de recerca van destacar ahir el caràcter “interactiu” que es vol donar a la iniciativa, fent ús de noves tecnologies.

Condicionament del jardí

Més a curt termini, l'Ajuntament espera poder reobrir al llarg d'aquest any els jardins que envolten l'antic Banc d'Espanya. El pressupost per a aquest any ja preveu una partida de 35.000 euros per a la rehabilitació d'aquest espai, que conservarà la tanca que l'envolta. A l'interior de la construcció es faran també algunes reparacions per poder obrir-lo puntualment a l'ús ciutadà mentre no es posa en marxa el nou centre de difusió del coneixement. Així, l'espai podria obrir per a esdeveniments com ara la Nit de l'Investigador.

LA DATA

2003
El desembre
d'aquest any va tancar portes el Banc d'Espanya. Des del març del 2010, és propietat de l'Ajuntament.

LA XIFRA

300.000
euros
es gastaran enguany per iniciar el concurs d'idees, condicionar el jardí i alguns detalls de l'interior.

Cediran un local als veïns

L'associació de veïns de Tarragona Centre es va expressar ahir en contra del projecte proposat pel govern. L'entitat havia reivindicat des de la seva creació que es donés un ús social i cultural al Banc d'Espanya, i va presentar el mes de setembre passat un dossier en què demanava que s'hi traslladés l'hemeroteca de l'antiga Caixa Tarragona, a més de fer-hi un centre d'informació i promoció turística i un espai cultural. L'Ajuntament, que ha descartat aquestes peticions, sí que ofereix a canvi a l'entitat l'ús de les oficines de recaptació del carrer Adrià. t. Des del 2010, Tarragona ha plantejat fer al Banc d'Espanya un centre de promoció turística i un museu de la química.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia