Societat

societat

El Portal Catalunya Nord Digital, la nova web nord-catalana

El col.lectiu 2 d'abril es converteix en una web dedicada a tots els aspectes de la vida local

El col.lectiu 2 d'abril va ser fundat al 2012 amb «la voluntat de capgirar la lògica republicana francesa de cara a la política lingüística de l'Estat» . Va organitza, amb més de 7.000 participants -rècord del món-, el lipdub pel català de Perpinyà el 31 de març 2012 i l'any següent la 'Potonejada' el 13 d'abril del 2013al centre de Perpinyà que va arriba a serun rècord de petons per la llengua catalana amb gairebé unes 8.000 persones segons l'entitat organitzadora a les places i espais més cèntrics de Perpinyà.

Aquesta setmana, concretament aquest 2 d'abril 2017 -en referència a la data l'edicte de Lluís XIV de 2 d'abril 1700 que prohibia el català- es va presentar la nova web del col.lectiu que «reneix, reforçat i ampliat» amb l'ambició de ser una font d'informacions, opinions, reaccions de Catalunya Nord. La presentació va tenir lloc al Casal Jaume Primer de Perpinyà .

El Portal pretén ser un espai de reflexió sobre la Catalunya Nord sobre tots els aspectes als quals estem lligats per l'administració com l'Estat francès o la regió Occitània, la nació com amb els altres Països Catalans, sobre els temes de la llengua, la cultura l'ensenyament i la vida social « sense excuses, sense rancor i sense complaença».

El primer sumari de la nova web inclou temes sobre Arrels que acull la filera artística CHAM-TRAD, la Bressola que presenta el seu cartell de la Bressolada 2017, el darrer llibre de poemes de Pere Figueres i la novel.la de Joan-Daniel Bezsonoff, el possible retorn de TV3 a Perpinyà, un homenatge a Pere Verdaguer per Miquela Valls entre molts altres temes.

http://www.catnord.cat/cultura



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.