Societat

Gastronomia

Sant Andreu de Llavaneres cuina pèsol garrofal per a tothom

Avui arrenca la 18a Festa del Pèsol amb la gastronomia com a eix central del programa

La divuitena Festa del pèsol garrofal arrencarà aquest matí amb un taller de cuina al voltant del mercat a càrrec de Cristina Parés i continuarà al vespre amb el lliurament de la distinció de l'11è pèsol d'or i el Sopar del Pèsol, que ja arriba a la desena edició. I la gastronomia amb els millors productes locals continuarà sent el fil conductor de tot un cap de setmana ple d'activitats. Precisament una de les novetats es presenta al concurs Llavamasterxef, que aquest any es disputarà per equips i en tres categories, general, infantil i professional. Els participants s'enfrontaran a tres proves, la caixa sorpresa, el plat de pèsol garrofal i les bones postres. Serà dissabte a la tarda i cal inscripció. Demà al matí, al parc de Ca l'Alfaro, ja es podran visitar els estands d'exposició i venda de productors de pèsols i comerciants. També s'oferiran passejades en poni per a la mainada i, a la tarda, al passeig Mare de Déu de Montserrat, tindrà lloc l'activitat Anem a jugar!, en la qual es recuperaran jocs tradicionals de cucanya.

Diumenge, a les parades de venda de pèsol garrofal, s'hi sumaran les dels vuit restauradors, quatre pastissers i forners i dos cellers que oferiran els plats i la beguda en la degustació dels pèsols ofegats i coca de Llavaneres. El tiquet de cinc euros inclou dos tasts de pèsol, una beguda i un tast de postres. D'altra banda, la secció gastronòmica del Casal de Llavaneres s'encarregarà de la pesolada popular. El tiquet de cinc euros inclou un plat de pèsols ofegats. Entre les activitats de diumenge figura un nou càsting per escollir la princesa del pèsol garrofal de Llavaneres i el príncep verd entre els candidats que presentin les entitats.

La 18a Mostra Gastronòmica del Pèsol i la Coca de Llavaneres continuarà fins al 30 d'abril amb una quinzena de restaurants que ofereixen menús amb pèsols de Llavaneres, i també hortes i pastisseries certificades.

Finalment, cal recordar que aquest diumenge també s'escau la segona Festa de la Primavera, amb un concurs d'aparadors i balcons i la celebració del Mercat de la planta, la flor i el jardí al mateix parc de Ca l'Alfaro.

Festa del Pèsol

Dies 7-9

www.ajllavaneres.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia