Societat

La musclera més dolça, en una pastisseria de Deltebre

El mestre pastisser Gerard Fresquet recrea en una mona de Pasqua aquest element característic del Delta

Els musclos són un dels productes estel·lars de la gastronomia ebrenca i les muscleres, un dels trets identitaris de les badies i el paisatge deltaic. Les cordes més dolces, però, són a Deltebre.

Els musclaires, els pescadors que estan a l'aigua per pescar alguna moixarra, els banyistes i les paelles. Tots quatre elements formen part del dia a dia de les muscleres del Delta. I el mestre pastisser Gerard Fresquet ho ha plasmat.

“Pensant en el que som i on vivim, fa tres anys, vaig recrear el pont de lo Passador i enguany vam pensar en la musclera; és molt típica nostra i particular, i molta gent viu del musclo”, assegura Fresquet, mirant-se una creació que s'ha exposat a l'entrada de l'establiment i ha sorprès tant clients com els mateixos productors.

Al darrere, moltes hores de feina durant mesos per pensar i materialitzar la idea, en una elaboració de més d'un metre de llargada, 50 centímetres d'amplada i 25 quilos de xocolata.

Traslladar la idea de la ment a la xocolata i preparar els motlles han estat dues de les tasques més complexes. El resultat final ha vingut amb dedicatòria inclosa.

Repte personal

“Aquí, posem un nom a tota musclera i, en honor de l'àvia, que té 91 anys i és un referent, l'hem batejada com la musclera de Palmira”, explica Fresquet.

Territori, màrqueting i repte personal es conjuguen en una elaboració que se sortejarà un cop passada la Setmana Santa entre tots els clients que comprin la mona de Pasqua a la pastisseria Fresquet. En definitiva, una creació per llepar-se'n els dits.

LA XIFRA

25
quilos
de xocolata han calgut per elaborar aquesta mona de Pasqua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia