Societat

societat

Tornen a casa els primers afectats per l'explosió de Premià

Es tracta de nou famílies del bloc de la Gran Via contigu a l'edifici on es va produir el sinistre fa uns set mesos

Encara no hi ha data de retorn per als veïns de l'immoble on es va originar el succés

Premià de Mar es va recuperant de mica en mica dels efectes de l'explosió en un pis el passat mes de setembre, que es va saldar amb dues víctimes mortals, setze ferits de diversa consideració i 36 famílies de tres blocs que van haver de ser desallotjades. Ara, després de set mesos, ja han pogut tornar als seus domicilis els primers veïns afectats. Es tracta de nou famílies del bloc de la Gran Via 192-194 contigu a l'edifici on es va produir el sinistre (196-198). Fins ara, aquests afectats podien anar durant el dia als seus respectius pisos, però no és fins ara que ja s'hi poden quedar també a dormir i fer-hi ja vida normal després que, entre divendres a la tarda i dissabte, s'habilités el servei del gas als pisos. Ara tots aquests immobles ja tenen a punt tots els serveis.

Aquests veïns que ara han tornat a casa seva són els que els seus habitatges donaven directament al bloc sinistrat, ja que la resta dels llogaters d'aquest immoble no van haver d'anar-se'n de casa després de l'explosió. L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), va explicar que el llum verd per aquest primer retorn es va emetre divendres, un cop els informes tècnics hi van donar el vistiplau i després d'una reunió amb els veïns afectats.

“És una molt bona notícia perquè això vol dir que hi ha famílies que poden tornar a la normalitat”, va manifestar l'alcalde, que es va mostrar esperançat que “això serveixi perquè els altres afectats puguin començar a veure la llum”. A més, Buch va comentar que, si es compleixen les previsions, els veïns del tercer bloc afectat per l'explosió, el situat en el número 39 del carrer Elisenda Montcada, podrien tornar a casa seva “a mitjan juny”. Pel que fa al bloc on es va produir el sinistre, a la Gran Via 196-198, l'alcalde va revelar que encara no hi ha data per al retorn dels afectats, tot i que va indicar que les tasques de rehabilitació de l'immoble “van avançant”.

“Estic molt contenta de ser a casa i de poder cuidar les meves plantes”, explicava la Montserrat, una de les veïnes que ha pogut tornar al seu pis. L'afectada va explicar que durant aquests set mesos ha dormit al pis de la seva filla, molt proper al seu domicili. Aquesta veïna, de 81 anys, va veure com el dia de l'incident se li van trencar els finestrals del menjador. “Va ser horrorós, però haig de dir que durant aquest temps he sentit molt de suport, també per part de l'Ajuntament”, va assegurar l'afectada.

“Estic a punt de celebrar-ho”, deia ahir la Rosa, una altra de les que divendres va poder tornara casa seva. Aquesta veïna del bloc de la Gran Via 192-194 va explicar que durant aquest set mesos primer va haver d'anar a viure a Mataró i després a casa d'una amiga seva de Premià de Mar.

LA FRASE

És una molt bona notícia perquè això vol dir que hi ha famílies que poden tornar a la normalitat
Miquel Buch
Alcalde de Premià de Mar

Reobert al trànsit

Paral·lelament també s'ha reobert al trànsit de vehicles el tram de la Gran Via que estava tallat des del dia de l'explosió, entre els carrers Joan Prim i Elisenda de Montcada. Tot i això, com a mesura de seguretat, la vorera del cantó de la mar d'aquest tram continuarà tancada als vianants. D'altra banda, la parada de l'autobús C30 situada davant de l'edifici afectat es traslladarà uns metres més endavant, tot just després del carrer Ramon Llull. Malgrat tot, el tram del carrer Elisenda de Montcada entre la Gran Via i el carrer Unió continuarà tallat al trànsit fins que no s'assoleixi l'estabilitat estructural de la part sud de l'edifici de Gran Via 196-198. A més, el tram d'Elisenda de Montcada entre Gran Via i Jacint Verdaguer tornarà a ser de sentit muntanya. Finalment, també s'ha pogut tornar a reobrir l'aparcament subterrani que hi ha entre els blocs 192-194 i 196-198 de la Gran Via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.