Societat

Atrets per la Passió

Els misteris de Setmana Santa convoquen nombrosos visitants a les poblacions de la demarcació

La processó del Sant Enterrament omple el Barri Vell de Girona

La ‘Dansa de la mort' reuneix a Verges prop de 5.000 persones

La Setmana Santa es viu al carrer entre la tradició i la devoció i té a les comarques gironines diversos epicentres, que atrauen nombrosos visitants, entre fidels i curiosos.

A Girona, tot i el plugim que queia intermitent des de mitja tarda, la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant va sortir a les nou del vespre des de la catedral per recórrer els principals carrers del Barri Vell. Els manaies encapçalaven el seguici amb les dotze confraries acompanyades de tres formacions musicals, entre les quals, i com a novetat, la Coral Vergelitana. A les onze de la nit, la processó va tornar a la catedral, on el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va dirigir unes paraules i es va cantar el Crec en un Déu.

La Dansa de la mort convoca cada dijous sant una multitud a Verges, atreta per la seva bellesa. Prop d'unes cinc mil persones van assistir a la processó per veure el ball macabre dels cinc esquelets –dos adults i tres nens– que enmig d'un silenci absolut, només trencat pel so tètric del tabal, recorden que ningú s'escapa de la mort: Nemini Parco (“no perdono ningú”). A Blanes, van desfilar, enmig de molta expectació, els Manaies Iuniores, formació infantil i juvenil pionera al territori. Els manaies van començar el recorregut al migdia i a la plaça Verge Maria, on es va produir el relleu a la nova comandant, Jorgina Magallón, de 12 anys. A partir de les deu de la nit es va celebrar la processó Penitencial del Sant Crist, amb la imponent figura del Crist, una imatge que pesa 80 quilos. Molt populars són també les representacions, com la Passió de Sant Climent Sescebes a l'Horta d'en Cusí –el paratge natural li dona més realisme– i el Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm, que va començar a la tarda a la plaça de l'Església amb la presentació dels misteris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia