Societat

turisme

balanç

Ocupació rècord al Pirineu i al litoral per Setmana Santa

El sector parla de xifres similars a les d'abans de la crisi

A les comarques de Lleida, hi han anat 80.000 turistes, que han fet 200.000 pernoctacions

Els hotels del Pirineu s'omplen un 95%

Tot ple. Mar, muntanya, les ciutats amb Barcelona al capdavant, hotels, càmpings, cases rurals, restaurants... l'ocupació aquesta Setmana Santa ha tornat a ser de rècord, i el sector, que situa les xifres al mateix nivell d'abans del 2008, quan va començar la crisi, creu que tot plegat augura el millor estiu dels darrers anys i, potser, de la història. La majoria de turistes que han ocupat Catalunya eren catalans i de la resta de l'Estat, a excepció de la ciutat de Barcelona.

Les vacances de Setmana Santa van acabar ahir amb les millors xifres d'ocupació des del 2007, tant a la Costa Brava com a la Costa Daurada com als Pirineus. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, per exemple, va dir ahir que entre dijous sant i ahir dilluns de Pasqua les comarques lleidatanes han rebut 80.000 turistes, que han fet 200.000 pernoctacions. Els establiments del Pirineu de Lleida han assolit una ocupació mitjana del 95% i han arribat a la plena ocupació en el cas del turisme rural i en bungalous. Les estacions d'esquí de Lleida han venut 85.000 forfets i les empreses de turisme actiu han arribat al 85% d'ocupació.

La millor ocupació a tot Catalunya va ser de divendres sant a diumenge, ja que ahir molta gent va començar a tornar (cosa que va provocar importants retencions a les carreteres durant tot el dia).

El fet que aquest any la Setmana Santa hagi arribat tan tard i hagi coincidit amb una primavera calorosa i amb sol ha fet que, a banda de les activitats de muntanya cada cop més demanades –sobretot pels catalans–, senderisme i excursions amb bicicleta, visites a monuments o esports d'aventura, també s'hagin omplert les platges.

A la Costa Daurada, la temporada ha estat excepcional i a les platges i restaurants s'hi ha sumat la reobertura de Port Aventura i la inauguració de Ferrariland (amb gran quantitat de cues) i diverses activitats esportives organitzades, entre les quals hi ha diversos tornejos de futbol, que han dut molts aficionats a la zona.

També la ciutat de Barcelona, de la qual encara no hi ha dades, haurà tingut una bona Setmana Santa. Les previsions hoteleres eren que aquests dies l'ocupació sigués d'un 90%. El mateix s'havia previst a Sitges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia