Societat

L'Estat s'avé només a cedir una part del 0,7 %

Proposa a les autonomies un model mixt de repartiment dels fons socials

L'Estat espanyol s'vindria a cedir a les autonomies una part dels fons socials provinents de l'IRPF, però sense especificar quin percentatge i de quina manera es definia el repartiment. La proposta la va posar sobre la taula la ministra de Sanitat, serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, durant la conferència territorial de serveis Socials i Dependència. Deu sentències del Tribunal Constitucional (TC) donen la raó a les autonomies que, com Catalunya, reclamen gestionar el 1005 dels fons que els ciutadans cedeixen a fins socials en la seva declaració de la renda. La proposta de l'Estat passaria ara per un model “mixt” de repartiment del 0,7%, però sense especificar quin percentatge correspondria a cada part.

El ministeri es vantava ahir d'haver arribat a un acord amb les autonomies, i fins i tot avançava que l'entesa havia estat per unanimitat. La Generalitat va remarcar poc després que no estava d'acord amb el pla, sobretot per la seva inconcreció. El secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglésies, aclaria que “ni tan sols han presentat com es distribuiran els trams autonòmic i estatal”. Catalunya recrdava que el TC va fixar que les autonomies tenen el 1005 de competències per gestionar els fons, i que “si es tracta d'una competència exclussiva i ja hi ha prou normativa i convocatòries,”, no s'entén perquè l'Estat vol canviar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia