Societat

municipal

participació ciutadana

Llavaneres escull veïns per participar en el pressupost

A través d'un sorteig públic es trien 400 veïns seguint criteris de representativitat i els conviden a decidir en què gastar 100.000 euros

Un grup de 32 persones s'han interessat en la iniciativa

L'experiència ja va funcionar l'any passat amb èxit i aquesta serà la segona convocatòria. L'alcalde de Llavaneres, Joan Mora (ERC), va fer arribar de nou una carta a 400 veïns escollits a través d'un sorteig públic per convidar-los a formar part del procés participatiu que ha de decidir a què destinar 100.000 euros del pressupost del 2018. La selecció dels ciutadans empadronats al municipi es fa seguint criteris de representativitat territorial, nivell d'estudis, sexe i edat.

La resposta tal com va passar en la primera edició es limita a un grup més reduït de candidats, aquest any 32 persones, que s'han interessat a participar en el procés i les diferents sessions de treball previstes per als pròxims mesos i que han de finalitzar al juliol amb la presentació de les inversions o projecte a què prefereixen destinar els 100.000 euros del pressupost de l'any que ve.

El regidor d'Hisenda i Transparència, Albert Sala, es va mostrar satisfet de la resposta de la iniciativa l'endemà de l'acte de presentació als veïns, un cop fet l'acte de presentació de la resposta ciutadana. “No es tracta tant de la quantitat sinó la qualitat, perquè es comprometen a formar-se i els apoderem perquè recullin propostes i facin els deures”, va indicar el regidor.

Les reunions vinents serviran per compartir la pluja d'idees i valorar les propostes que cadascun d'ells faci. “Saben que portarem a terme qualsevol tipus de decisió, com si volen destinar els 100.000 euros a reduir deute”, hi va afegir el regidor.

A diferència d'altres municipis que també impulsen processos participatius oberts a la ciutadania, Llavaneres decideix “donar poder” al grup de treball que resulti de cada convocatòria aleatòria. “Pensem que és més seriós, perquè així entre molts d'ells no es coneixen i no tens el risc que hi hagi grups d'interès”, va defensar el regidor, i va dir que han presentat el seu model a altres municipis.

Tal com va explicar el regidor, Llavaneres té previst fer altres processos participatius, com ara la consulta popular a tots els veïns que prepara per a la tardor per decidir què cal fer amb l'espai de l'antiga escola Lavandària, ubicada al centre del municipi.

Emprenedors i gats

Del procés participatiu del pressupost de l'any passat van sorgir actuacions molt diverses. La proposta més valorada van ser els 20.000 euros per destinar a una convocatòria d'ajuts a emprenedors, que ara està oberta. Altres actuacions que s'han executat són dotar amb 18.000 euros nous serveis de psicologia i la campanya que està en marxa per destinar 6.000 euros a esterilitzar gats. Altres propostes que van escollir els veïns el 2016 estan previstes per a aquest segon semestre de l'any, com ara millorar la seguretat a l'institut, posar desfibril·ladors, la campanya de civisme i nous punts de llum a la riera.

LA FRASE

Saben que portarem a terme qualsevol tipus de decisió, com si destinen els euros a reduir deute
Albert Sala
regidor d'hisenda i participació ciutadana

LA XIFRA

32
són els veïns que s'han interessat a participar-hi dels 400 que han rebut la carta de l'alcalde.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI

Ramaders reclamen una “millor gestió” dels ossos al Pirineu

Llavorsí

Alerta per pluges fortes a la Garrotxa i la Selva

girona

La Creu Roja detecta un estancament en l’entrada d’usuaris vulnerables

Tarragona
GIRONA / CASSÀ DE LA SELVA

CCOO denuncia que l’ICAM dona l’alta laboral en processos de recuperació

GIRONA

Primeres actuacions del pla per millorar la seguretat i la integració de les rieres

Terrassa

S’inicien les obres per convertir La Torre en un equipament públic municipal

ripoll