Societat

Un 12% més de beques d'estiu a la Pere Tarrés

La Fundació reivindica el lleure per reduir les desigualtats

En els últims 7 estius han becat gairebé 17.300 infants

Les entitats que organitzen activitats de lleure per a infants són de les que mantenen que tot i que algunes dades macroeconòmiques millorin, hi ha moltes famílies que encara viuen en la precarietat i els costarà de sortir-ne. La Fundació Pere Tarrés va presentar fa uns dies la seva campanya d'estiu i va explicar algunes dades rellevant com ara que des del 2010 han becat 17.262 infants perquè hagin anat de colònies o a casals d'estiu. La previsió per aquest 2017 és becar un 12% més de nens i nenes que l'estiu passat i arribar als 4.500.

El director de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés, Rafael Ruiz de Gauna, va subratllar la importància de les activitats de lleure com a eina educativa i socialitzadora: “És una educació integral i complementària a l'escolar, que genera igualtat d'oportunitats socials i educatives”. Malgrat l'augment de beques i, per tant, d'oportunitats, va admetre que és “preocupant” que hi hagi infants que encara en quedin fora. “Tenim garantida la salut, l'educació i alguns serveis socials –va manifestar–, però les vacances educatives no estan garantides per les administracions”.

Com cada estiu, Pere Tarrés posa en marxa Cap infant sense colònies finançada per diferents administracions, empreses i particulars i oberta encara a possibles donacions. A més, s'ha proposat promoure la importància de l'educació en el lleure amb el lema Dóna la volta al seu estiu (#donalavolta). Una de les novetats és que les colònies s'ampliaran de 5 a 7 dies perquè els infants en puguin gaudir més. “És important que sigui com sigui la seva famílies no es passin tot el mes d'agost tancats a casa”, va subratllar el secretari de la Xarxa de Centres Socioeducatius de Pere Tarrés, Albert Riu.

LA FRASE

L'educació en el lleure és fonamental, perquè genera igualtat d'oportunitats socials i educatives
Rafael Ruiz de Gauna
director Xarxa Centres Socioeducatius fund. Pere Tarrés

Una noia becada que ara és monitora voluntària

“Les colònies enganxen”. A presentació de l'estiu de la Pere Tarrés ho van dir Badia Boukta, monitora voluntària a les colònies socials i que abans havia estat una de les nenes becades en aquestes colònies, i Maria València, presidenta de Didania i directora de les colònies socials.

Badia Boukta, de 19 anys, és d'origen marroquí i viu a Sant Vicenç dels Horts. Des dels 13 anys assisteix al centre diari Sant Josep per fer els deures i altres activitats, i des d'on va accedir a una de les beques de la Pere Tarrés per anar de colònies fa dos anys a Ogassa (Ripollès). “Sempre ho recordaré, perquè va ser el primer cop que vaig fer un cim, el Taga”, va explicar. Compartir jocs, però també assumir responsabilitat com parar la taula o respirar l'aire lliure de contaminació són altres records que en destaca. Ara que ha crescut, ella és monitòria voluntària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia