Societat

municipal

Premià de Mar treu hores a dos locals sorollosos

L'Ajuntament limita l'horari de dos establiments de la plaça de la Sardana que, segons els veïns, eren els que causaven més molèsties

L'acció està avalada per un informe del Síndic de Greuges

L'Ajuntament de Premià de Mar ha decidit actuar contra les constants molèsties pel soroll que els veïns de la plaça de la Sardana denuncien que fa temps que pateixen. Concretament es limitarà l'horari d'obertura de dos establiments que hi ha a l'indret i que, segons els afectats, són els que generen més molèsties: un bar i una màquina dispensadora de menjar les 24 hores.

La mesura, que es tirarà endavant per mitjà d'un decret que aviat signarà l'alcalde, Miquel Buch (CiU), preveu avançar dues hores l'horari de tancament d'aquests negocis a la nit tots els dies de la setmana. Fins ara el bar en qüestió podia tancar a dos quarts de tres de la matinada de dilluns a dijous i a les tres del matí els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Aquesta decisió es va portar en forma de moció en el darrer ple municipal, en què tots els grups hi van votar a favor llevat del PP i Ciutadans, que es van abstenir. A més, aquesta mesura està avalada per un informe del Síndic de Greuges en què s'instava l'Ajuntament a actuar en aquesta direcció.

“S'ha intentat trobar una solució per mitjà d'un servei de mediació, però finalment no ha estat possible”, va explicar l'alcalde. “Aquesta era la darrera solució possible, perquè el descans dels veïns és sagrat”, va afegir-hi Buch.

Per la seva banda, els veïns de la plaça de la Sardana van recordar que fa “molts anys” que pateixen aquest problema. “Sempre hi ha molt de xivarri, sobretot a les nits”, va comentar la portaveu dels afectats, Laura Salomó. “Quan tanquen els bars molta gent es queda a fora i hi ha crits i baralles”, va relatar la veïna, que va assegurar que “és a l'estiu quan tot plegat es fa més insuportable” i va denunciar també “el tràfic de drogues” que hi ha a la plaça. A més, Salomó va instar l'Ajuntament a “repartir per diversos indrets” les activitats de dia, ja que, segons ells, també els ocasionen molèsties. La veïna, però, va voler destacar la “bona“ predisposició del consistori.

LA FRASE

Aquesta era la darrera solució possible, perquè el descans dels veïns és sagrat
Miquel Buch
Alcalde de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.