Societat

Castells

Els castellers participaran en el festival de folklore de Washington

Els castellers participaran en l'Smithsonian Folklife Festival, un esdeveniment de cultura popular que se celebra a Washington i que enguany es farà del 29 de juny al 4 de juliol i del 6 al 9 de juliol. El Departament de Cultura, els organitzadors del festival i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) consensuaran aquest mes de maig el criteri per escollir la colla castellera que actuarà en un festival que aquest 2017 arriba a la cinquantena edició i que tindrà Catalunya com a país convidat.

La Generalitat, de fet, ja ha rebut nombroses peticions de colles castelleres interessades a actuar-hi. Fins ara, s'han ofert la Colla Joves dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró. Segons informava ahir l'ACN, no es descarta cap opció i, fins i tot, hi ha la possibilitat d'enviar-hi una delegació formada per diverses colles. Algunes ja han fet passos endavant per demanar ser presents en un festival que es considera un dels grans aparadors mundials de la cultura popular i tradicional. La Colla Joves de Valls, per exemple, s'ha reunit recentment amb l'alcalde de la capital de l'Alt Camp, Albert Batet, per demanar-li suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.