Societat

religions

L'Hospitalitat de Lourdes necessita més voluntaris

Del 17 al 21 de juny les diòcesis de Vic i Solsona faran el seu 50è pelegrinatge

El 50è pelegrinatge a Lorda que les hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de les diòcesis de Vic i Solsona faran del 17 al 21 de juny, té ara per ara 279 malalts inscrits i es preveu arribar a mig miler de persones de personal de servei. Tanmateix, les diferents delegacions comarcals de la Catalunya Central, presents ahir a Vic, van fer una crida als voluntaris que vulguin participar en el pelegrinatge –especialment metges i, sobretot, infermeres, i també els joves, per als quals es fan bonificacions– per assegurar l'atenció als malalts i el relleu generacional. “Els necessitem”, va dir Josep M. Coll, delegat del Bages. D'Osona i el Ripollès ja s'hi han inscrit 430 persones (cinquanta més que el 2016), que ompliran nou autocars, i les inscripcions a Vic es tancaran el 31 de maig. “Les expectatives eren bones i s'han anat complint”, va dir Francesc Luna, delegat d'Osona de l'Hospitalitat.

El 50è pelegrinatge a Lourdes tindrà, a banda dels actes habituals (viacrucis de la muntanya, processó de les torxes, missa internacional, arrossada...), un caire de celebració especial. Un dels actes més destacats serà una ballada de sardanes davant la basílica del Roser amb la Cobla Principal del Roselló i també la difusió, per part dels assistents, d'una samarreta vermella commemorativa, l'últim dia. L'any passat de les dues diòcesis van peregrinar a Lorda 722 persones, de les quals 233 eren malalts; 34 eren joves; 337 eren hospitalaris, i dotze, sacerdots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia