Societat

municipal

participació ciutadana

Arenys de Munt escull mantenir el pont i no pagar per aparcar

resultats El multireferèndum no serà vinculant perquè no s'ha arribat al 19% del cens, però un cop fet el recompte s'estudiaran les propostes més votades revisió S'han de comprovar els vots nuls sobre l'ús de la riera per part dels vianants

Hi van participar un total de 1.305 veïns de més de setze anys

El multireferèndum a Arenys de Munt no va aixecar gaire expectació, però va mobilitzar fins a 1.305 veïns que van anar a votar. Això representa que van votar un 17,85% dels arenyencs de més de setze anys cridats a les urnes, però també vol dir que els resultats no seran vinculants ja que l'Ajuntament s'havia fixat arribar a un 19% del cens electoral perquè ho fossin. “Ens podem felicitar del fet que tinguem més d'un miler de veïns que creguin en la participació i la democràcia directa”, assenyalava l'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), que també reconeixia que cal fer molta pedagogia entre els ciutadans, que ja en tenen prou de votar cada quatre anys.

L'alcalde hi va afegir que caldrà esperar a fer el recompte definitiu i la valoració entre tots els grups municipals abans de prendre cap decisió. “S'ha fet al màxim de campanya possible i tenim propostes que han estat clarament rebutjades pels veïns”, hi afegia Rabasseda amb referència a nous usos per a l'escola Sant Martí o les zones de pagament per aparcar a prop de la riera.

A partir dels resultats i el recompte final que tindrà lloc dimecres s'aclariran qüestions que afecten l'eix viari i comercial de la riera. Un dels aspectes clau i més controvertits de la consulta serà el futur del pont de vianants que travessa la riera. Segons els resultats, 708 persones van votar a favor de mantenir-lo i 503 d'enderrocar-lo tal com es preveu en el projecte d'urbanització de la riera que segueix el seu curs de licitació per fer aquest tram. Segons l'alcalde, avui mateix es valorarà la darrera empresa de les dotze que s'han presentat per fer l'obra, que segons el contracte tenia en compte la decisió final arran de la consulta popular.

Els membres de la comissió de seguiment, que actua com a junta electoral, hauran de tancar el recompte definitiu i supervisar els vots nuls i blancs, sobretot pel que fa a una de les qüestions sobre l'ús exclusiu per a vianants de la riera, en què es podia respondre en cas afirmatiu si havia de ser sempre en dissabtes i festius.

La doble pregunta va generar confusió ja que en alguns casos hi havia respostes inconnexes; el resultat va ser de 533 vots a favor i 541 en contra, però 20 vots en blanc i 193 vots nuls. El recompte final supervisarà també els criteris seguits entre les tres meses electorals.

L'edifici de l'escola Sant Martí ja està bé com està

Les urnes han deixat clar que l'edifici de l'escola Sant Martí, tot i les seves mancances, es vol mantenir com a centre educatiu. Un total de 1.017 votants van mostrar-se en contra que l'Ajuntament iniciï els tràmits per traslladar l'escola i així poder destinar l'edifici a altres usos per a la població. Això representa un 79,02% dels vots emesos. És una de les qüestions, juntament amb la creació de noves places d'aparcament de pagament a prop de la riera, que més consens van tenir entre els participants. “Sembla que pel que fa a l'edifici de l'escola i l'aparcament no hi ha dubte del que pensen els veïns”, assenyalava l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia