Societat

festes i tradicions

Tàrrega celebra la festa major més popular i els 30 anys de l'Aplec del Coc

La cultura popular torna a vertebrar una festa major que enguany commemora el desè aniversari de l'àliga

Tàrrega està immersa en la seva festa major en honor dels patrons locals, les Santes Espines i la Mare de Déu de l'Alba. Fins diumenge, la capital de l'Urgell viu una cinquantena de propostes d'una festa que torna a tenir la cultura popular com a eix vertebrador i que enguany commemora el desè aniversari de la creació de l'àliga, figura solemne del bestiari targarí. L'àliga rebrà diversos homenatges: una exposició temàtica a la Sala Marsà (fins al dia 21); la presentació, ahir, de l'àliga petita en el marc de l'Eixideta; i un vídeo de tècnica mapping que es projectarà a la façana de la casa consistorial durant La Nit del Tararot (demà).

Folklore, música, gastronomia, teatre, esports i diversió per a públic de totes les edats nodreixen el programa, majoritàriament gratuït. En l'apartat de concerts, els caps de cartell són les bandes Oques Grasses i Doctor Prats. Tàrrega també accentua els al·licients gastronòmics de la festa amb el gran aparador de la coca de recapte, la Firacoc, i la nova ruta De Tapes, en què hi participen una trentena d'establiments de restauració de la ciutat.

La Firacoc amplia enguany la xifra d'expositors fins als 25. Posaran a la venda els cocs més clàssics (escalivada, carabassó, samfaina, arengada...) al costat de propostes innovadores. L'Espai MerCAT serà un punt de referència per als gurmets tant dissabte com diumenge. La fira es completarà diumenge a la tarda amb l'Aplec del Coc, el punt de venda del coc genuïnament targarí per degustar durant el ball a la plaça de les Nacions sense Estat. L'Aplec del Coc, considerat l'origen de la Firacoc, compleix 30 anys. Com a propostes paral·leles s'impartiran tallers de fleca i de pastisseria pensats per als joves.

Firacoc

Dissabte, de 18 a 22.30 h i diumenge, de 10 a 14 i de 17.30 a 22.30 h

Entrada gratuïta. 4 tastets + beguda: 7 euros



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia