Societat

seguretat

balanç de delictes

El nombre de delictes puja un 6,9% l'últim any a Vilassar de Mar

El de robatoris amb força a l'interior dels domicilis, una de les principals preocupacions, baixa un 14,7%

El nombre de fets delictius ha pujat de manera global un 6,9% a Vilassar de Mar entre l'abril del 2016 i el març del 2017 amb relació al mateix període l'any anterior. Segons l'Ajuntament, el gruix d'aquests fets el conformen els delictes contra el patrimoni, que han registrat un increment del 7,5%. Els més rellevants serien: furts, estafes, danys, robatoris amb força a domicili i robatoris amb força a l'interior de vehicle. Pel que fa als robatoris amb força, hi ha una baixada del 14,7% a domicilis i del 16,7% en els robatoris amb violència i/o intimidació. En canvi, s'observa un increment important en els robatoris amb força a establiments i empreses, principalment del polígon industrial.

“Hem destinat molts esforços a poder baixar els robatoris a l'interior dels domicilis perquè hi ha molta preocupació en aquest tema”, va comentar el regidor de Governació, Àngel Font (ERC), que va qualificar la lluita en aquest àmbit com “una de les prioritats de l'equip de govern”. Font va atribuir la pujada global del nombre de delictes al municipi a l'augment dels robatoris a empreses i comerços. En aquest sentit, va recalcar que l'Ajuntament ha contractat una aplicació per a mòbils, anomenada Dragalert, que s'està distribuint gratuïtament per tots els establiments interessats i que permet donar l'alerta als cossos policials de manera ràpida en cas de robatori.

LA XIFRA

16,7
per cent menys
de robatoris amb violència s'han registrat a Vilassar de Mar en el transcurs de l'últim any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.