Societat

municipal

Mollerussa es prepara per a la festa major, implicant una vintena d'entitats

El pressupost és de 90.000 euros amb un programa de més de mig centenar d'activitats

Dissabte es farà per primer cop, al parc Municipal, una festa ‘holi'

El repic de campanes, la llonganissada popular del Jovent de Mollerussa i l'espectacle de foc de l'ARF Diables de Mollerussa donaran el tret de sortida, el proper dijous 18 de maig, a la festa major de la capital del Pla d'Urgell. Enguany s'hi han bolcat més d'una vintena d'entitats de la ciutat en un programa que inclou, fins al diumenge 21, mig centenar d'activitats amb un pressupost de 90.000 euros, similar al de l'any passat.

Per aquest motiu, després de la festa major es vol iniciar el camí per recuperar formalment la Comissió de Festes com a òrgan de participació de totes elles, segons va explicar ahir l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que va detallar: “Hem vist que hi ha molta participació d'entitats que hi posen temps, ganes i esforços, i això fa que la festa major recuperi el caràcter popular, tradicional i de carrer.”

D'entre les novetats d'enguany destaca la festa holi, que se celebrarà el dissabte 20 al parc Municipal, on també es durà a terme el primer concurs infantil de pintura ràpida. Repeteixen l'Xtreme Action Mollerussa, a l'entorn de la Serra, i la Jove Fest!!, al pati de l'Escola de Música, dues iniciatives que es van celebrar per primer cop l'any passat.

A banda, s'han introduït canvis al jocs aquàtics de divendres 20 a la tarda, on per primer cop es prohibirà el bany lliure. Una mesura que té com a objectiu reforçar la seguretat després de l'incident de l'any passat en què una nena gairebé es va ofegar a les piscines municipals. “Si nosaltres titulem una activitat com a jocs aquàtics però també hi ha la possibilitat de fer bany lliure, el control davant la massificació és més complicat perquè hi ha activitats no conduïdes”, va remarcar l'alcalde de Mollerussa.

La cultura popular també tindrà un lloc destacat a les festes amb la dotzena trobada gegantera, la diada castellera i les ballades de sardanes. El programa també inclou el mercat de festa major, amb més de 40 parades, l'11a Trobada Motera, la 19a Trobada de Bitlles i el 19è Torneig Escolar d'Escacs Memorial Igor Florez, entre d'altres. A més, un dia abans de l'inici oficial de la festa s'ha programat un concert de famílies a càrrec de l'Escola Municipal de Música.

Venudes unes 2.300 entrades de Txarango

Txarango serà el cap de cartell de la programació musical de la festa major de Mollerussa, on la formació presentarà el seu nou disc a les terres de Lleida. De moment, ja s'han venut 2.300 entrades per al concert, que tindrà lloc el dissabte dia 20. Altres noms són La Cosa Nostra, que actuarà dijous, i Animal i La Banda del Coche Rojo, que ho faran divendres. La Vella Dixieland tancarà els actes festius el diumenge 21.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.