Societat

fira de sant isidre

Un concurs d'esquilar ovelles debuta a la Fira de Sant Isidre

La mostra manté el nombre d'expositors i caps de bestiar de l'any passat i augmenta gairebé un 7% el seu pressupost

La prova, inèdita a Catalunya, tindrà lloc demà dissabte, a les 9 del matí

La 65a Fira de Sant Isidre de Solsona disposarà d'un pressupost de 90.000 euros, 6.000 més que l'any passat. La mostra, que tindrà lloc des d'avui i fins diumenge, manté el nombre d'expositors i caps de bestiar de l'any passat. Així, a la fira es preveu que hi participin poc més de 200 expositors i 600 caps de bestiar vius, entre vaques, ovelles i cavalls. La fira solsonina és la més important del país en nombre d'animals vius. “Es tracta d'un esdeveniment no solament econòmic, sinó també cultural i social plenament conegut a les comarques de Lleida, i a les de la Catalunya Central”, apunten des de Solsonès Fires. El sector ramader s'impulsarà també amb mostres de bestiar amb diverses exhibicions i un concurs de raça canina.

Entre les novetats d'aquest any, la fira recupera la mostra de tractors d'època, després de tretze anys sense fer-se. S'ubicarà al passeig del Pare Claret, davant del Casal de Cultura, i reunirà una vintena de vehicles, el més antic, del 1917. D'aquesta manera, la fira vol retre homenatge a les primeres eines de motor que van conrear la nostra terra i que van suposar una vertadera revolució productiva.

Aquesta edició inclou, també com a novetat, una trobada de cotxes clàssics, una exposició de maquinària agrícola en miniatura i un concurs de gossos de la Reial Societat Canina, vàlid en el campionat català de races amb pedigrí i habilitat. Aquest any suposarà, a més, la consolidació de l'espai gastronòmic instaurat l'any passat, i que tan bona acollida va tenir.

Tanmateix, a la Fira de Sant Isidre se celebrarà un concurs inèdit a Catalunya d'esquilar ovelles o speed shear. Serà dissabte, a partir de les nou del matí. L'speed shear és una pràctica que concursa tant a àmbit europeu com espanyol i que, fins a dia d'avui, no s'havia fet a àmbit català. Els concursants han d'esquilar una ovella en el mínim de temps possible. En el concurs hi ha un jurat que vigila en tot moment l'estat dels animals i que no se'ls faci cap tall.

La inauguració de la fira (avui divendres, a les 10 h) anirà a càrrec de la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret. Els organitzadors esperen rebre la visita de 30.000 persones durant el cap de setmana.

La 65a edició

El 12, 13 i 14 de maig



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia