Societat

festes i tradicions

La Festa de la Batalla de la Torre, en temps de pau

L'esdeveniment, que se celebrarà aquest cap de setmana, mostrarà aspectes de la vida quotidiana el 1700, com ara el nou gust per la xocolata

Continua l'aposta per una fira més cultural

Quan no es feia la guerra, com es vivia? Com es distreia la gent? La Festa de la Batalla de Torredembarra contestarà aquestes preguntes amb un grapat d'activitats que se sumaran a les recreacions dels Miquelets de Catalunya. I és que en aquesta desena edició hi haurà soldats, però també molta vida quotidiana del 1700, com ara el gust per la xocolata, que al principi no va tenir gaire bona acceptació però que amb el pas del temps, ja al segle XVIII, un cop refinada i endolcida, es va popularitzar. I per fer-ne un tast es podrà degustar la Galeta de la Fira, que ha creat la pastisseria Cal Jan. Són galetes de xocolata amb tres textures i coronades amb xocolata blanca i la reproducció d'un barret de tres pics. I de la gastronomia a la música, amb els romanços de guerra, música de l'època que ha perdurat en cançons populars com Marlborough (Mambrú) se'n va a la guerra que es podran escoltar el dissabte a la tarda. Diumenge es convida a participar als tallers de danses del 1700 i un espectacle itinerant farà La Crida dels Jocs. “És la festa de recreació d'aquesta època més antiga de Catalunya, n'estem orgullosos i volem seguir en el camí encetat aquests darrers anys per donar-li un caire més cultural que compagini amb el caràcter festiu i sigui cada cop més participativa”, explicava Jordi Solé, regidor de Turisme, en la presentació de l'esdeveniment. Així, s'han editat diversos cartells sobre personatges i batalles de la guerra de Successió que vint-i-cinc comerços del Nucli Antic mostraran als seus establiments. Al Pati del Castell hi haurà l'exposició El Regne de Catalunya, del Memorial 1714, i s'han programat visites guiades al castell i al centre històric. Tant dissabte com diumenge es podrà visitar el campament militar i també el Mercat del 1713, que tindrà demostracions d'oficis antics.

La festa

Dies 13 i 14

Torredembarra.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.