Societat

temps de flors

turisme

Els hotels de Girona, plens al 100% des de fa setmanes

Els visitants ara busquen allotjament a Caldes, Banyoles, Figueres i fins i tot a la Costa Brava

Els restaurants esperen fer de tres a quatre torns en dinars

Tres dies després d'haver-se acabat el Temps de Flors de l'any passat, els hotelers de Girona començaven a tenir reserves per a aquest any. És per això que fa molts dies que el sector parla de molt bones previsions al llarg de tota la setmana de la mostra de les flors. De moment, aquest primer cap de setmana els hotels de la ciutat estan plens de gom a gom des de fa setmanes i, segons el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, “el visitant que ha anat més tard i no ha pogut trobar allotjament a Girona ara busca desesperadament en hotels de Banyoles, Caldes de Malavella, Figueres i fins i tot en poblacions costaneres”.

Entre setmana, el sector espera també molt bona ocupació. Si fa bon temps, creuen que poden tenir ocupacions d'entre el 85% i el 90%, sobretot de visitants provinents del país, però també de l'Estat espanyol i d'Europa. “L'estranger augmenta any rere any perquè els hotelers fa molts anys que fem molta pedagogia entre els nostres clients perquè vinguin a veure les flors i perquè si poden ho facin entre setmana”, assegura Carreras. Per això, segons el president de l'associació, esperen visitants d'Itàlia, França, Holanda, Alemanya, Polònia i Suïssa, entre altres. Pel que fa al darrer cap de setmana de Temps de Flors, és ara per ara “una incògnita”, pels hotelers de Girona, malgrat que esperen “acabar omplint”. “Hi ha molta gent que volia venir aquest cap de setmana i que acaba reservant per al cap de setmana vinent”, assegura.

Pel que fa als restaurants, Carreras assegura que si no plou acabaran treballant molt i molt. “Els restaurants del Barri Vell de Girona acaben fent de tres a quatre torns per dinar”, assegura el president de l'associació. Però no només ompliran els restaurants propers a la mostra de flors, sinó que treballaran i força la majoria de restaurants de la ciutat. També es preveu molt bona ocupació als bars que ofereixin tapes o entrepans perquè hi ha molts visitants que fan un àpat fort per esmorzar i per dinar només paren per menjar un entrepà. Els sopars “ja són molt més tranquils”.

LA FRASE

Els hotelers hem fet pedagogia entre els nostres clients perquè vinguin entre setmana
Josep Carreras
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ D'HOSTALERIA DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]