Societat

Festes i tradicions

Sis comparses mores i cristianes

La música de banda i prop de set-cents festers protagonitzen la 22a Festa de Moros i Cristians de Lleida

La 22a Festa de Moros i Cristians inclourà una recreació de lluites i danses medievals realitzades per membres de l'associació. Aquesta és una de les novetats de la celebració popular que es du a terme a Lleida aquest cap de setmana. A més, enguany hi haurà fins a sis comparses, una més que l'any passat, i cadascuna d'elles estarà acompanyada per la seva banda musical, amb la inclusió de la Banda de la Unió Musical Senienca.

La música de banda i les comparses prenen el protagonisme de l'edició del 2017. Prop de set-cents festers ompliran els carrers de la ciutat amb aquesta recreació medieval, un dels esdeveniments populars més representatius del patrimoni cultural local.

El tercer vermut medieval donarà el tret de sortida de la festa demà al matí. Així, la primera de les disputes entre moros i cristians es trasllada a la tarda. A partir de les 19.30 h les tropes del bàndol moro arribaran a la plaça de la Paeria i demanaran la rendició de les tropes cristianes. Després d'una batalla dialèctica, els cristians refusaran l'oferta.

No serà fins diumenge que es produirà la cita més esperada, amb l'entrada infantil i la desfilada de les comparses mores i cristianes a partir de les 12 h. A la plaça Sant Joan es farà la presentació de bandes de música i el concurs de bandes. A les 18.30 h les comparses agafen tot el protagonisme amb l'Entrada de Gala i el Seguici. El final de la festa tindrà lloc al pont llevadís de la Seu Vella, on es farà la recreació de la batalla entre les tropes mores i les cristianes, amb victòria dels moros, i un castell de focs que clourà la festa d'enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia