Societat

Municipal

El desallotjament de Can Sanpere, sense avís previ

El jutge estableix una data oberta per buidar el complex fabril a partir del 27 de maig

La plataforma acusa la propietària i avisa que no ho posarà fàcil

Data oberta. El desallotjament de Can Sanpere de Premià de Mar es produirà qualsevol dia a partir del 27 de maig. Segurament escaldat per la mobilització que el va obligar a dictar un nou ajornament en l'operació ara fa quinze dies, el jutge que instrueix la causa ha optat per una nova via que dificulta l'organització de qualsevol dispositiu per impedir-la. Malgrat tot, la plataforma d'entitats que ocupa l'antic complex fabril avisa que no posarà les coses fàcils. Un dels portaveus, Xavi Álvarez, apuntava ahir a la propietària, Núñez i Navarro, com la responsable directa d'un nou escenari que fa molt difícil pensar en una sortida negociada al conflicte. En aquest sentit, va recordar que havien estat representants d'aquesta empresa els que havien proposat la creació d'una mesa de diàleg que ni tan sols s'ha arribat a reunir. “I aquesta setmana ens han dit de molt males maneres que només parlaran amb nosaltres per la via judicial.” Des que es va conèixer la decisió del jutge, la plataforma ha fet assemblees gairebé cada dia per dissenyar l'estratègia a seguir a partir d'ara.

D'altra banda, la modificació del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) que definirà els usos de l'antiga fàbrica i que s'havia d'aprovar en el ple d'aquesta setmana s'ha ajornat fins a la sessió del mes de juny. El govern local aposta per reservar un 9% de la superfície de la parcel·la per a la construcció d'habitatges, una fórmula que, segons l'executiu, proporcionaria diners a l'Ajuntament per afrontar l'operació de compra de Can Sanpere. La plataforma rebutja frontalment aquesta possibilitat, que només acceptaria en el cas que el que es construís en aquest 9% de superfície fossin equipaments per al poble. En tot cas, l'alcalde ha afirmat que el futur de Can Sanpere no s'acabarà de decidir fins al pròxim mandat.

LES FRASES

La decisió del jutge obre un nou escenari, però estarem preparats; que ningú es pensi que marxarem alegrement
Núñez i Navarro ens va dir que volia dialogar i ni tan sols ens hi hem pogut reunir
Xavi Álvarez
portaveu de la plataforma

Buch s'encén en el ple i demana perdó

L'alcalde, Miquel Buch, va demanar ahir disculpes pel to que va mantenir en el ple de dimecres durant un enfrontament amb el regidor de la Crida Premianenca Andreu Mumbrú, al qual va arribar a acusar de “pixar-se” en Premià de Mar. “Vaig estar desencertat i demano disculpes”, va afirmar ahir en un missatge al seu mur de Facebook. Pel mateix canal, Mumbrú va respondre a l'alcalde que només acceptarà les disculpes quan vagin acompanyades d'un canvi real en la seva actitud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia