Societat

Marxa enrere a Vidreres en la neteja d'edificis municipals

L'Ajuntament desisteix de l'adjudicació feta pel risc que una empresa no adjudicatària impugni el procediment

L'equip de govern farà “correccions mínimes” en el nou concurs, a partir del juny

L'Ajuntament de Vidreres ha fet marxa enrere en la neteja d'edificis municipals, adjudicada per concurs a l'octubre. Fonts del consistori asseguren que hi hauria el risc que una de les empreses no adjudicatàries impugnés el procediment per falta de claredat. Per això, en el ple extraordinari de dilluns, l'equip de govern, de CiU, va desistir de l'adjudicació del contracte per començar de zero la tramitació.

Segons la valoració de la mesa de contractació del 3 d'octubre del 2016, Neteges Vidreres SL va ser escollida per netejar l'interior i els vidres d'una quinzena d'espais municipals durant dos anys (i a un preu de 602.580 euros). El 4 de novembre un dels quatre licitadors (Externalia) va remetre un escrit d'al·legacions a l'Ajuntament considerant que la seva oferta era la millor i demanant que la mesa rectifiqués la tria.

En el ple de dilluns al matí, l'Ajuntament va desestimar la petició d'Externalia, però d'alguna manera li reconeix part dels arguments, ja que el plec de clàusules no seria concloent. L'Ajuntament no hauria deixat prou clar que la neteja de l'interior dels espais municipals valia més punts que la dels vidres. “Farem correccions mínimes en les condicions i, en principi, al juny es tornarà a començar el procés”, asseguren fonts de l'equip de govern, que té 8 edils de 13. L'equip de govern pagarà 50 euros a l'adjudicatària per les despeses fetes en l'enviament d'un aval bancari.

Anys enrere, la neteja dels espais municipals ja havia estat adjudicada per concurs, del qual s'havien esgotat les pròrrogues. El plec inclourà la neteja de les escoles Sant Iscle i Salvador Espriu, els edificis del vell i el nou ajuntament i el centre cívic, entre altres espais.

LA XIFRA

50
euros
pagarà l'Ajuntament a Neteges Vidreres SL per les despeses de l'aval bancari que va haver de demanar.

Un vot contra el correbou, per segon any

El ple de dilluns va aprovar la celebració del correbou. El dissabte 2 i el diumenge 3 de setembre a la tarda hi haurà bous a la plaça. El dia 3 al matí, hi haurà el tradicional encierro (bous al carrer). Dels regidors presents a l'hora de votar, només Francesc Becerra (PSC) ho va fer en contra de la festa –ja ho havia fet l'any passat–. Troba que les bèsties pateixen i, a més, “Vidreres ja és l'únic poble [gironí] que en fa”. “Els nous valors de defensa dels animals ho desaconsellen, i tard o d'hora es deixarà de fer”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia