Societat

exposició floral

Calella guarneix amb decoracions florals espais emblemàtics de la ciutat

La ciutat celebra aquest cap de setmana Moments de Flors i la 50a Exposició Concurs de Roses de Catalunya

Els Horts Socials estaran oberts a visites

L’any 1968, dins dels actes de les Festes de Primavera, naixia a Calella el Concurs Comarcal de Roses impulsat per diverses entitats florals i de cultivadors d’aquestes flors com Cipriano Camprubí. Una exposició commemorativa del 50è aniversari, el mateix Concurs Exposició de Roses 2017 i la mostra Moments de Flors, filla del certamen, s’inauguraran demà a la tarda a l’Escola Pia. Serà el tret de sortida per a la visita de quinze espais públics i privats de Calella que oferiran una imatge fora de l’habitual amb els muntatges florals que els adornaran.

El recorregut de Moments de Flors suma dos espais respecte l’any passat, els balcons de l’Ajuntament i de l’Ajuntament Vell, mentre que el Mercat no s’engalanarà. La resta de decoracions florals seran al claustre de l’Escola Pia, can Saula, can Llobet, can Prat, can Farran, can Borràs, la capella de Sant Quirze i Santa Julita, can Bartrina, el pati del Museu Arxiu Municipal, el pati de la biblioteca Can Salvador de Plaça, can Quadras, can Marrè i el Far. De les instal·lacions florals se n’ocuparan set grups de jardineria de Calella, Pineda de Mar i Vilassar de Mar. I la música també hi serà present, dissabte a la tarda al claustre de l’Escola Pia i a la capella de Sant Quirze i Santa Julita, i l’endemà al matí al Far i al Museu Arxiu amb diverses formacions de l’Escola de Música Can Llobet.

En aquesta edició, diumenge al matí, Moments de Flors també ofereix la possibilitat de visitar, en companyia dels usuaris que faran d’amfitrions, les 32 parcel·les dels Horts Socials que l’Ajuntament té en funcionament als terrenys de Valldebana.

A Malgrat, deu patis engalanats

Les flors i els espais verds són de nou els protagonistes del programa d’activitats del segon Garric que va arrencar aquest dimarts i s’allargarà fins diumenge a Malgrat de Mar. Serà llavors quan tingui lloc l’Eixida, una visita guiada a patis de cases del poble que repeteix al programa atesa la bona acollida de la primera edició. En aquesta ocasió s’obriran deu patis. Cal tenir en compte que aquesta activitat de diumenge al matí exigeix inscripció prèvia. D’altra banda, després que els escolars de P5 de Malgrat ja hi participessin, aquest divendres a la tarda, a la plaça de l’Església, s’ha previst una nova sessió del Joc de l’Orgànica oberta a tots els nens i nenes. L’activitat inclou una gimcana i una plantada a diferents zones enjardinades de la població i té com a objectiu promocionar la recollida orgànica entre els més petits i les seves famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia