Societat

gastronomia

13.000 penyistes es donen cita a l’Aplec del Caragol de Lleida

Es cuinaran unes 12 tones de caragols i, per primera vegada, hi haurà una colla estrangera, de Perpinyà

La 38a edició de l’Aplec del Caragol tindrà lloc aquest cap de setmana i hi participaran 102 colles i uns 13.000 penyistes. Per primera vegada, hi haurà una colla estrangera, de Perpinyà, amb el nom de Team Caragol. També s’incorpora a la festa la coneguda com Colors de Ponent. Actualment hi ha tres colles en llista d’espera. Igual que a l’edició anterior, es cuinaran unes 12 tones de caragols.

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) és l’entitat que aglutina les colles que participen en l’aplec i l’organitzadora d’aquest esdeveniment, que espera superar els 200.000 visitants. Enguany aposta per la qualitat i la internacionalització de la festa. Així ho va manifestar el seu president, Xavier Pérez, durant la presentació de la popular festa gastronòmica, que va posar en relleu que l’aplec “no pot créixer en nombre de collistes però sí que pot continuar treballant per promocionar Lleida arreu, com s’ha fet fins ara gràcies al Caragol Tour”. Una promoció que es materialitza en un augment exponencial de visitants, any rere any, no només a la festa, sinó també a la ciutat de Lleida que, segons un estudi de la Universitat de Lleida, xifra en 6 milions d’euros l’impacte econòmic generat durant el cap de setmana de l’aplec.

El tret de sortida oficial el donarà avui Lo Caragolasso, que enguany anirà a càrrec dels autors de Lo Diccionari Lleidatà, Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta, a les 20.30 h a la Glorieta dels Camps Elisis. L’acte serà conduït pel Sr. Postu. Tot seguit es lliurarà el premi del X Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler a l’iranià Esmaeil Babaei.

La vitalitat de les penyes es fa palesa diumenge al matí durant la cercavila que recorre la ciutat. Un esclat de color i música en què es poden admirar els vistosos vestits i la desfilada de penons pel pont Vell amb la Seu Vella al fons. En aquesta edició es modificarà el recorregut de la cercavila de colles. Sortirà igualment des dels Camps Elisis però variarà un dels recorreguts que, en aquesta ocasió, passarà per la passarel·la de vianants fins a l’auditori Enric Granados “perquè la festa passi pel cor de la ciutat”.

Paquets turístics

En aquesta edició, la festa ha ampliat l’oferta de packs del visitant oficial de l’Aplec 2017, amb opcions d’un dia (de 18,50 a 48 euros), de nit (24 i 34 euros) o de cap de setmana (per a dues persones, entre 144 i 199 euros). Els paquets turístics combinen festa, gastronomia i visites (tiquet del Tren Turístic, targeta turística Lleida Emocity i entrada gratuïta o reduïda a monuments).

A més, els visitants tenen a la seva disposició el restaurant de l’aplec, que ofereix menús per dinar dissabte i diumenge i per sopar dissabte. S’hi poden fer degustacions de caragols i altres delícies lleidatanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.