Societat

religions

homofòbia

Tàrrega reprova el bisbe Novell i la CUP proposa fer-ho a Solsona

L’Ajuntament de Tàrrega ha expressat el rebuig “ferm” a les afirmacions del bisbe de Solsona, Xavier Novell, en què planteja una relació directa entre l’absència de la figura paterna i l’orientació sexual dels adolescents, segons es desprèn de la seva glossa publicada el diumenge 21 de maig. El rebuig institucional ha tingut l’acord unànime de tots els grups municipals: CiU, la CUP, ERC, el PSC i CdT. L’Ajuntament de Tàrrega ha reprovat de manera “rotunda” les paraules de Novell, que són “del tot desafortunades i allunyades de la realitat” i constitueixen “un greuge” vers les famílies monoparentals i els drets de les persones LGTBI.

L’Ajuntament de Tàrrega creu que l’actitud de Novell “atempta directament” contra la normalització de la diversitat sexual. També subratlla que aquest és un municipi “obert, integrador, clarament posicionat a favor de la plena igualtat de les persones” i recorda que s’hi han impulsat diverses campanyes contra l’homofòbia. Per tot plegat, l’Ajuntament ha instat el bisbe Novell a “reflexionar” sobre la realitat de la societat i a “rectificar” les seves afirmacions.

La CUP de Solsona vol incloure en el ple municipal d’avui una moció de rebuig a les declaracions del bisbe Novell. Pels cupaires, les afirmacions del bisbe són un “atac” a tota la societat i no només contra els col·lectius LGTBI. El text de la moció exigeix al bisbe que es retracti i demani disculpes públiques. A més, es demana no convidar el prelat ni cap representant del Bisbat de Solsona als actes públics que organitzi el consistori i no assistir als actes religiosos organitzats pel Bisbat o presidits pel bisbe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.