Societat

municipal

protecció

Calafell es protegeix contra els focs

L’Ajuntament crearà una franja de seguretat a la urbanització Bellamar

L’Ajuntament de Calafell obrirà una franja de seguretat contra els incendis forestals a la urbanització Bellamar, on l’any passat es va declarar un incendi intencionat que va obligar a desallotjar diverses cases. Aquesta actuació es durà a terme en una superfície de 6.600 m² aproximadament, al límit nord i nord-est del barri, als contraforts inferiors de la muntanya del Comú, i a la franja oest del carrer Girona, ja a la contigua urbanització de Bellamel.

Al lloc on s’obrirà la franja hi ha actualment una secció de bosc molt dens i atapeït, al mateix llindar de les cases situades al nord de Bellamar. És una situació d’alt risc en cas d’incendi i, a més, la zona té unes característiques (tant naturals i ambientals com pel fet d’estar envoltada de nuclis habitats) que la fan sensible als focs. Els treballs duraran aproximadament un mes, donaran feina a cinc persones en risc d’exclusió social i els durà a terme la Fundació Santa Teresa.

La franja de seguretat, tal com marca la normativa, tindrà 25 m d’amplada. Es desbrossarà la superfície i s’eliminaran branques baixes. Es conservaran les espècies autòctones de més interès, com ara el margalló. La funció de les franges és evitar la propagació del foc i que aquest arribi a les urbanitzacions i nuclis envoltats de bosc. També faciliten l’accés dels serveis contra incendis.

La franja de protecció contra els incendis de Bellamar és la segona que s’obre enguany. L’altra és a la urbanització Calafell Parc, al sector est del barri, i ocupa una superfície de 17.125 m².



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia