Societat

Societat

Premien deu projectes de transformació social

L’Obra Social La Caixa reconeix tres iniciatives catalanes entre els premiats

L’Obra Social La Caixa va premiar ahir tres projectes socials de Barcelona que busquen la transformació de la societat mitjançant mètodes innovadors. En l’acte de lliurament d’aquests premis a la innovació social, que va presidir la ministra de Sanitat espanyola, Dolors Montserrat, hi van ser presents el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró; el director corporatiu de l’àrea social, Marc Simón, i el director territorial de CaixaBank a Madrid, Juan Gandarias. Es va reconèixer la Fundació Privada Ave Maria per la ideació d’un sistema que permet conèixer les emocions dels usuaris amb discapacitat, la Fundació Privada Llars Compartides per un projecte d’habitatge compartit per a la gent gran que pretén resoldre a la vegada la soledat i l’accés a una llar i, finalment, l’entitat LaabCop per un sistema perquè col·lectius vulnerables aconsegueixin feina per mitjà d’una cooperativa en el sector de l’eficiència energètica.

No obstant això, l’Obra Social també va premiar altres iniciatives d’arreu de l’Estat espanyol fins a sumar un total de deu guardonats dels 327 projectes que van presentar candidatura als premis, que van acompanyats d’una dotació de 15.000 euros cadascun. A més dels deu premiats, s’han atorgat tres accèssits de 5.000 euros. Els premis no només aporten un reconeixement econòmic a aquestes iniciatives sinó que també volen fer-ne difusió i potenciar el seu impacte a la societat. És per això que, a banda del guardó en si, també han rebut finançament per poder-se dur a terme. A més, la resta dels 327 projectes aprovats en la convocatòria del 2016, dels quals s’ha valorat que estan contribuint de forma sostenible a modificar problemes actuals que afecten la nostra societat. La resta de premis han estat per a iniciatives de Madrid, Saragossa, Màlaga, Almeria, Granada, la Corunya i Biscaia.

L’entitat ja ha obert la convocatòria per al 2017, que se centrarà en la promoció de l’autonomia i l’atenció a l’envelliment, la discapacitat i la dependència; la lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social; habitatges temporals d’inclusió social; acció social en l’àmbit rural; inserció sociolaboral i, a més, interculturalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró