Societat

Societat

El Santuari de Núria rep una còpia de la ’Mare de Déu’ 77 anys després

La fins ara propietària de la talla és una catalana exiliada a aquest país durant la Guerra Civil que ja va tenir l’original a casa durant uns anys

El Santuari de Núria ha rebut aquest dimecres una peça de gran valor, una còpia de la ’Mare de Déu’ que es va fer l’any 1940 per encàrrec d’una família catalana que es va exiliar a Suïssa durant la Guerra Civil.

La va encarregar Manuel Carreras, gendre de l’humanista i científic Rafael Patxot, que durant cinc anys va custodiar la talla original del santuari. El mossèn Bonaventura l’havia tret del santuari i portat a França d’amagat l’any 1936 per evitar que la cremessin durant el conflicte.

La família Patxot es va oferir per endur-se-la a Suïssa i custodiar-la el temps que calgués. Aprofitant que tenien l’original, van demanar a un artesà suís que els fes dues còpies. Una, continua al bisbat de Friburg, i l’altre, és la que avui ha arribat al santuari.

Han passat 77 anys des que es va construir i és una imatge “molt fidel” a l’original, si bé manté els colors foscos que la talla tenia aquella època ja que encara no s’havia restaurat.

La fins ara propietària, Nuria Carreras Patxot, que ara té 85 anys, ha volgut donar-la al santuari amb el desig que sigui venerada i exposada en un lloc públic.

L’encarregat de dur-la des de Suïssa ha estat Manuel Castellet, expresident de l’Institut d’Estudis Catalans i amic personal de Carreras. L’ha lliurat al mossèn del santuari juntament amb la documentació oficial de la donació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia