Societat

Cadaqués, la cuina de sempre i la d’ara

Un llibre de cuina amb 31 receptes dels cuiners que treballen a la zona de Cadaqués

Càritas el destinarà a finançar programes de l’entitat

Una trentena de professionals de la gastronomia vinculats a Cadaqués s’ha implicat en la publicació d’un llibre de receptes promogut per Càritas. El llibre, que porta per títol La cuina a Cadaqués (Comanegra, 2017), té un pròleg del xef Joan Roca i la col·laboració desinteressada dels millors restaurants i les millors cocteleries de Cadaqués, que han compartit fins a 31 receptes molt diverses, que inclouen plats, postres i còctels. La publicació té una acurada edició i incorpora fotografies d’Andrea Resmini de cada recepta, dels seus autors i de l’entorn privilegiat de la vila i del cap de Creus. Entre les receptes, hi podem trobar propostes tradicionals de la zona, com la coca de sardines o les burilles, però també d’altres de molt més sofisticades, per als més atrevits als fogons, com un flam d’albergínia amb comí o un caneló d’ànec amb crema de foie i parmesà.

La cuina a Cadaqués és un receptari solidari pensat per compartir el llegat culinari de la vila, fer visible Càritas i l’acció social que desenvolupa i obtenir recursos. El llibre es distribuirà a les llibreries i es podrà adquirir en el web www.caritasgirona.cat. Els beneficis es destinaran íntegrament a finançar els programes i els projectes de l’entitat. La publicació ha estat possible per la implicació dels professionals i el patrocini d’ Eccocivi i Dispuig. Es presentarà el 17 de juny, a les18 h, a la Societat l’Amistat de Cadaqués. Càritas Cadaqués treballa en l’acompanyament a les persones en risc d’exclusió, la salut i el benestar de les persones grans, la defensa de la igualtat d’oportunitats, l’assessorament per a immigrants i la formació. Hi han col·laborat: Beirut, Bistrovino, Cadaqués Cafè, Cala d’Or, Can Rafa, Can Tito, Cap de Creus, Casa Anita, Casa Nun, Cockteleria Boia Nit, Compartir, El Padrí, Es Balconet, Es Baluard, Es Bar de Dalt, Es Grec, Gala-Hotel Sol Ixent, Horta d’en Rahola, La Cala, La Gritta, L’Hostal, Marina, Maritim Bar, Menjars Piti, Mut, Nordest, Pizzeria Cesar, Sa Gambina, S’Entina, Ses Hortes i Xiringuito de la Mei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia