Societat

Societat

Novell es disculpa però no es desdiu de la polèmica glossa

El bisbe de Solsona fa pública una carta en què diu que no buscava ofendre ningú quan va vincular l’homosexualitat amb la falta de figura paterna

Assegura que no veu “res a rectificar” en les seves paraules

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha reaccionat finalment a l’allau de crítiques que ha rebut per haver vinculat l’homosexualitat amb la falta de la figura paterna. En una nota d’aclariment que el Bisbat va penjar ahir al seu web, Novell demana “disculpes als pares i mares que s’hagin sentit dolguts” per la glossa del 21 de maig, però a la vegada diu que no veu “res a rectificar” en les seves paraules. En la polèmica glossa, el bisbe es va preguntar “si el fenomen creixent de la confusió en l’orientació sexual de força nois adolescents no deu ser degut” a una figura del pare “absent, desviada, esvaïda”.

Novell comença la carta justificant el silenci que havia mantingut i diu que no havia parlat perquè no veu “res a rectificar” ni l’han “atemorit les amenaces polítiques”, fent referència a la declaració de persona non grata a Cervera i el rebuig a les seves paraules mostrat per altres ajuntaments. Diu que s’ha decidit a fer la carta “per si algú s’ha sentit ferit o culpabilitzat” per les seves paraules i la “insistència d’alguns” a considerar el seu silenci “perjudicial per a la convivència social i per a l’Església”.

Afirma que no ha cercat ofendre ningú i es disculpa amb “els pares i mares que s’hagin sentit dolguts”. Admet que ha rebut trucades i cartes, i lamenta que algunes persones s’hagin sentit jutjades. Creu que hauria d’haver afegit a la glossa una cita del papa Francesc que diu que per als pares i fills de persones homosexuals no és “una experiència gens fàcil”.

Però alhora dona les gràcies als “que han entès de forma correcta” que ell “no vinculava ni exclusivament ni directament l’homosexualitat i l’absència de la figura paterna”. De fet, el bisbe defensa que les acusacions d’homofòbia són falses. “No he discriminat a ningú ni he lesionat cap dret personal. [...] Estic absolutament convençut, com diu l’Església, que tota persona és digna de respecte sigui quina sigui la seva raça, nacionalitat, religió i tendència sexual”, diu.

El bisbe de Solsona acaba dient que no vol mantenir un conflicte obert “amb els partidaris de la ideologia de gènere” però també avisa que no deixarà de defensar el seu dret “a ensenyar la doctrina catòlica” i s’empara en la llibertat d’expressió i la llibertat religiosa. Hi afegeix: “Que ningú dubti que continuaré presentant sense por la visió cristiana sobre la persona i les conseqüències morals que se’n deriven.”

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, creu que les disculpes “arriben tard” i considera que per a la gent “que ha quedat aïllada” amb el contingut de la glossa, Novell hauria de fer un escrit “en positiu”, segons recull l’ACN. L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, valora positivament el comunicat del bisbe, però no és partidari de retirar-li a curt termini la declaració de persona non grata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Abonament bonificat entre Tarragona i Barcelona durant el tall de Rodalies

Barcelona

Es lliuren els 19ns premis d’Educació Josep Pallach

figueres

Jornada de portes obertes al Campus de l’Experiència per segon any

CALONGE I SANT ANTONI

Els Bombers treballen amb 66 dotacions en dos incendis forestals a Cabacés i Porrera

CABACÉS
MEDI AMBIENT

El balanç de la campanya d’incendis a l’àrea de Barcelona es tanca amb 135 focs

Barcelona

Vaga indefinida dels treballadors de recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA

Fil a l’agulla per fer la segona residència pública per a gent gran

SANT CUGAT DEL VALLÈS
espai

Acaba amb èxit el primer passeig espacial privat de la història

barcelona
MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat